Mutatjuk a legnépszerűbb húsvéti úti célokat

2017. március 31., 10:50 szerző: Kocsis Noémi
komment
A magyar utazni vágyók körében húsvétkor a cseh főváros a legkeresettebb úti cél – derül ki a egyik nagy utazási portál adataiból. Az örök kedvenc Budapest ezúttal a 4. helyre szorult.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A magyar városok közül Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz, Siófok és Gyula került még be a legkeresettebb 10 desztináció közé, a külföldi úti célok közül pedig Róma, Párizs és Velence szállásai iránt érdeklődnek legnagyobb arányban a magyar utazók - írja a portál. Kirívóan sokat a kedvelt városok közül sehol sem hajlandók szálláshelyre költeni a magyarok, Velencében a legmagasabb, (egy éjszakára, két személyre) átlagosan 48 ezer forint a kattintott ár, Párizsban ez körülbelül 45 ezer , Prágában 41 ezer forint.

A legkeresettebbek idén is a négycsillagos hotelek, a kattintások majdnem fele erre a kategóriára érkezett az eddigi adatok alapján. Ezt követik a háromcsillagos szállodák, a kikattintások 12%-a pedig kategória nélküli szállásokra (apartmanokra, hostelekre, panziókra, stb.) érkezett.

Ha az idén töltenénk el valahol a húsvéti hosszú hétvégét, valószínűleg már le is csúsztunk a legjobb ajánlatokról - a szálláshelyek jó része ugyanis már megtelt. Az összes, trivagós magyar szálláshely körülbelül 3%-a kínál még szabad szobákat, Budapesten ez 9%. Ám a fürdővárosokban még az utolsó pillanatban foglalók is megtalálhatják a számításaikat; Hajdúszoboszlón a szállások 34%-a, Hévízen 25%-a, Gyulán 20%-a még elérhető. Prágán és Rómán, hasonlóan Budapesthez, azonban meglátszik a nemzetközi érdeklődés is, már a szobák 90%-át illetve 95%-át lefoglalták.

Kocsis Noémi

2017. március 31., 10:50 szerző: Kocsis Noémi

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...