Hírek

2017.06.06. 17:55

Kihirdették a Dunaújvárosi Diákvér program győztes iskoláit

DUNAÚJVÁROS - A dunaújvárosi Vöröskereszt az év elejétől elindította a Dunaújvárosi Diákvér elnevezésű véradómozgalmat. Eredményt hirdettek.

Balla Tibor

A vöröskeresztesek szándéka szerint a kezdeményezés diákok százait vonhatja be a véradók táborába. Ez lényegében sikerült is, hiszen a város hét iskolájából 215 véradót sikerült megmozgatniuk. A verseny elsősorban a Dunaújvárosban működő középiskolák 18. életévüket betöltött diákjainak szólt, másodsorban az őket oktató tanároknak, valamint az iskola egyéb dolgozóinak, a szülőknek és a rokonoknak. A véradásokon megjelentek számát az adott iskola 18 éven felüli tanulói létszámával arányosan értékelték ki. Tegnap délelőtt Feth Katalin, a Vöröskereszt Dunaújvárosi szervezetének vezetője ünnepélyes keretek között adta át a Dunaújvárosi Diákvér program győztesének a vándorkupát a Vöröskereszt irodájában. Ígéretükhöz híven a véradásban résztvevőket meg is vendégelték.

 

A győztes a Széchenyi gimnázium lett, tőlük a 18 év felettiek 31 százaléka ment el vért adni.

Pedagógusok, szülők, hozzátartozók: Takács László, Heltai Éva Mária, Dukai Klára, Kovács Mira, Boldis Szandra, Csathóné Z. Anita, Vadászné Szentesi Szilvia, Barócsainé Takács Mónika, Tóth Zoltán (11/e), Főfai Dániel (12/a). A 11/a osztályból: Imre Krisztián, Imre Noémi. A 11/e osztályból: Tóth Dorottya, Megyeri Leila. A 12/a osztályból: Újvári Dávid, Szendy Laura, Danos László Erik, Németh Csongor, Farkas Éva, Krajsek Adrienn. A 12/b osztályból: Suska Kitti Tímea, Molnár Dóra Rita, Tóth Miklós, Mészáros Emma, Szeitl Virág Nóra. A 12/e osztályból: Ortó Márton, Kovács Gréta, Krausz Attila, Sebestyén Rebeka, Kövesi Kristóf, Kovács Gitta Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!