Hírek

2014.09.23. 19:05

Péntek délelőttől vasárnap késő éjszakáig tart majd a XI. Rácalmási Tökfesztivál

Rácalmás - Tökölhetünk megint: a hétvégén kezdődik az újabb rácalmási Tökfesztivál! Felsorolhatatlanul sok műsor!

Pekarek János

Itt van az ősz tehát eljött vele a rácalmási Tökfesztivál ideje is! Mégpedig messze környék osztatlan örömére.

Kapaszkodjanak: az idei lesz már a XI. Tökfesztivál a sorban! Egészen pontosan szeptember 26-tól 28-ig, azaz e hét péntektől vasárnapig tart majd, a szokott helyen: a rácalmási Jankovich-kúriában.

Amihez egyáltalán nem hivatalosan, szigorúan magánemberként hozzátehetjük: és egész Rácalmáson, mivel aligha lesz olyan zuga a kisvárosnak, ahol ne találkozhatnánk tökfigurákból alkotott életképekkel, vagy a szervezőmunkában résztvevő helybeliekkel.

A városka határában már látható a rendezvény kabalafigurája

A belépődíj személyenként ezer forint egy napra, a parkolás ingyenes. A szinte felsorolhatatlanul sok programból (amibe a kirakodóvásár, játszóház, büfésor, kiállítások is beletartoznak) mi most csak a Nagyszínpad műsorai közül válogatunk.

Tehát pénteken délelőtt tíztől Napraforgó Meseszínházzal kezdődik a műsor - majd E-Mese meséivel folytatódik. katonadalok és népdalok is elhangoznak, bohócok lépnek fel, és természetesen újra lesz tehetségkutató: a Legtökösebb iskolát keresik. Szombaton fellép többek között a Rozmaring szerb tánccsoport, a Vasas Táncegyüttes és 18 órakor lesz a polgármesteri köszöntő. Vasárnap Nótár Mary, a Triandafylla görög néptáncegyüttes, ír folkrock, a Frász zenekar lesz látható az említett Nagyszínpadon. S még mennyi mkinden...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!