Hírek

2013.08.05. 18:59

A liget jövője attól függ, milyen lesz az anyagi helyzet

Dunaújváros – Erős sorozattal jelentkezett ismét a Petőfi Művészeti Liget, a város leghosszabb nyári fesztiválja. Értékelés.

Szabó Szabolcs

– Összességében elégedettek vagyunk a Petőfi Művészeti Liget látogatottsági mutatóival. Egy év kihagyás után egy olyan programsorozatot akartunk összeállítani, amely egyrészt minőségi produkciókat hoz ide Dunaújvárosba, másrészt egy szélesebb közönségigényt is kielégít, azaz mindenki megtalálhatja a neki tetsző fellépőket. Hat héten át, heti három előadással jelentkeztünk, és örömmel tapasztaltuk, hogy mindegyik produkció megtalálta a saját közönségét – adott rövid összegzést lapunk megkeresésére dr. Borsós Bea, a Ligetsorozatot szervező Bartók Színház és Művészetek Háza igazgatója, akit az idén nyáron debütáló Líra Pavilonról és a szabadtéri színházról is kérdeztük.

– Jövőbeni terveink között szerepel, hogy egy összművészeti sorozatot alakítsunk ki, ezért is nyitottunk a vers és a nyári szabadtéri színház felé. A versszínpadon a helyi társulat művészei léptek föl, és a közönség jól fogadta az előadásokat. A színházi esték is közel telt házzal mentek, ám nem minden tekintetben sikerült kiszűrnünk a külső zajokat a jól felépített paraván ellenére. Jelenleg azon gondolkozunk, hogy jövőre hogyan tegyük komfortosabbá a színházi esteket – fogalmazott az igazgató, aki elárulta: a színház költségvetésétől és az önkormányzati támogatástól is függ, hogy a következő évben milyen anyagi kondíciók mellett folytatódhat a liget, az idei sorozat költségvetése nyolcmillió forint volt. A Petőfi Művészeti Liget szeptember 1-én a hagyományos összművészeti kavalkáddal, a Ligetzáró-Évadnyitó piknikkel jelentkezik. A színházi előadások mellett koncertek, kalandpark és fényfestés is várja majd az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!