Hírek

2013.12.13. 18:20

A lótartást tanulták a polgárőrök

Dunaújváros - Az ország különböző részéről közel hatvan lovas polgárőrnek, köztük a dunaújvárosi Pannon Polgárőrség három tagjának tartottak szakmai képzést múlt héten.

Lőwinger Zoltán

Kovács Sándor Csordás Viktória és Fejős Klára, a Pannon Polgárőrség tagjai figyelik az előadást

A polgárőrök több napon át ültek az iskolapadban, hogy megtanulják a lótartás csínyját-bínyját. Ugyanis egyre több polgárőr gondolja azt, hogy belép az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatába azért, hogy lóháton is a közbiztonság javítását szolgálhassa. A magasabb szintű tudás és szolgálatadás érdekében több napos, bentlakásos képzést tartottak Szombathelyen december 6-8. között.

Tizennégy témakört érintettek a lovas polgárőrök képzésekor. Megismerkedhettek például a ló anatómiájával, átbeszélték az állat-egészségügyi kérdéseket, takarmányozási ismereteket, tartási, a tenyésztési és balesetvédelemi szabályokat.

Dénes Péter az OPSZ Lovas Tagozatának szakértője elmondta: az ilyen alkalmakkor jönnek rá a lovas polgárőrök arra, hogy sokan foglalkoznak lóval úgy, hogy valójában nem ismeri a lovakat. Ezért gondolták úgy, hogy érdemes egy hétvégét rászánni arra ismeretszerzésre. Kovács Sándor, a Pannon Polgárőrség elnöke nagyon hasznosnak ítélte az oktatást. Kiemelte: A polgárőrök lóval történő szolgálatadására nagy szükség van Dunaújvárosban is. Elsősorban a külterületeken, az üdülőövezetben, a Szalki-Szigeten, az Alsó Duna-parti úton szoktunk járőrözni, de Pálhalma, Nagyvenyim, Kulcs utcáin is megtalálhatóak a nyeregben ülő polgárőreink azzal a céllal, hogy a jelenlétükkel is segítsék a közbiztonságot. Néha az is elég, ha az utcákat járjuk már azzal is meg tudjuk előzni a bűneseteket.

A továbbképzésen mintegy hatvan polgárőr tett a lovas képzésből vizsgát, köztük a Pannon Polgárőrség három tagja: Csordás Viktória, Fejős Klára és Kovács Sándor. Ezzel a vizsgával rendelkező polgárőrök száma hazánkban százhetvenre emelkedett.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!