Hírek

2016.07.11. 19:30

Pötör Zoltán ultra-ironman: felfoghatatlan ami történt, a varázslat még mindig tart

Dunaújváros – Mint arról már több ízben is olvashattak lapunkban: Pötör Zoltán tíz nap alatt tízszer lett vasember. Élménytár.

Szabó Szabolcs

– Jelenleg még számomra is nehéz tudatosítani, pontosan mi is történt velem Veresegyházon. Tíz nap alatt teljesítettem tíz ironman/vasember távot, ám ez a segítőim, a barátaim és a családom nélkül lehetetlen lett volna – monda el Pötör Zoltán.

Pötör Zoltán készül az utolsó tekerések egyikére, lent pedig a segítők, támogatók, sporttársak derék csapata, akik végigkísérték ezen a tíz kőkemény napon

Zolikám a jobb combod kerületét küldd el legyélszíves, azt elfelejtettük levenni a szoborhoz - szemlézhető a legnépszerűbb közösségi oldalon eme hozzászólás, amely Pötör Zoltán, bőven emberfelettinek minősíthető teljesítményét méltatja.

A leendő szoborállítás előtt hétfőn reggel otthonában beszélgettünk a tíz nap alatt tíz ironman/vasember távot teljesítő sportemberrel.

- Őszintén szólva még számomra is felfoghatatlan ami történt. A varázslat még tart. Ha visszagondolok az utolsó napokra, órákra, elérzékenyülök. Bíztam magamban, de ilyen élményre és támogatásra nem számítottam. Mindenkinek köszönöm, aki segített, bíztatott, támogatott. Nélkülük lehetetlen lett volna teljesíteni ez a küldetést - mondja Pötör úr, aki még láthatóan magán viseli a hősies tíz nap fáradalmait.

- Inkább úgy fogalmaznék, hogy folyamatosan jöttek azok a bizonyos holtpontok. A harmadik napon egy nagyon csúnya közlekedési balesetben megsérült a verseny egyik főszervezője, akit mentőhelikopterrel szállítottak a budapesti Honvéd kórházba. Sokkoló élmény volt, hiszen én találtam rá a baleset után. Végül úgy döntöttünk: érte is folytatjuk. Az ötödik nap után pedig már vitt előre a lendület. Volt hogy szenvedtem, unatkoztam, de összességében imádtam és élveztem az egész kihívást. Próbáltam fejben lebontani a napi adagokat és szakaszokat. Fura számmisztikát agyaltam ki, amellyel jól elszórakoztam, de a legfontosabb, hogy működött. Az utolsó pár napban már nem segített a mágikus kolbászos szendvics sem, hiszen alig bírtam nyelni. E ponton érkeztek a barátok és sporttársak, akik egy-egy szakaszon elkísértek. Végül egy nagy családdá váltunk és éreztem, hogy sikerülni fog ez a tíz nap. Az utolsó órákra nem is igazán emlékszem, de most is él bennem egy nagyon pozitív élmény, amelyért nem lehetek eléggé hálás az engem támogató és segítő csapatnak, valamint a barátaimnak és a családomnak, akik végig mellettem álltak. Egy biztos, ilyen megterhelő kihívásra többet nem vállalkozom, ám nagyon büszke vagyok arra, hogy e távot eddig mindössze hatan teljesítették az országban. Minden tiszteletem Pánczél Andreáé, aki szintén teljesítette a kihívást és egy percre sem adta fel - mondta el lapunknak Pötör Zoltán, aki reméli, a jövő héten már bringára pattanhat. A tekintetén látszott, már hiányzik számára a terhelés.

A triatlon sorrendben úszásból, kerékpározásból és futásból álló sportág. A három versenyszámot egymás után, pihenés nélkül kell teljesíteni.

A klasszikus ultratriatlonok az Ironman távjának egész számú többszörösei. A versenytávok a dupla, tripla, négyszeres és ötszörös ironmantáv, valamint a dekatriatlon, amely a hosszú táv tízszeresét jelenti. Ez utóbbi tehát 38 km úszásból, 1800 km kerékpározásból és 422 km futásból áll.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!