Hírek

2015.11.01. 18:03

A maguk termelte élelmiszert fogják megfőzni a rászorulóknak

Dunaújváros - Egyesületté vált és átalakítja működését a Jobb adni, mint kapni-csoport. Ismét ételt osztottak.

Pekarek János

Háromszáz adag ételt, mégpedig krumplilevest osztott szét hajléktalanok és rászorulók között szombaton délután négy órától a Jobb Adni, Mint Kapni Egyesület. A korábban csak facebook-csoportként működő civil szerveződés már hivatalosan is egyesületté változott, bejegyezte a cégbíróság. Októberben megtartották első nyilvános fórumukat a Munkásművelődési Központban: ezután minden hónapban ilyen fórumon számolnak be működésükről az érdeklődőknek.

Háromszáz adag krumplilevest osztottak a Petőfi ligetben (Fotó: Balázs Zoltán)

Balázs Zoltán, az egyesület egyik alapítója és egyik legnagyobb támogatója lapunknak elmondta: mivel kevés az anyagilag segítő (többnyire szegény emberek adakoznak a javukra, olyanok, akik maguk is segítségre szorulnának...), ezért a jövőben a havi egy-két ételosztás alapját maguk fogják előteremteni. Mégpedig azon a telken, amelyet a városi önkormányzattól kaptak ingyen használatba, az Óvárosban. Az itt termelt élelmiszert fogják megfőzni a rászorulóknak az ételosztások alkalmával. Decemberben pedig nagy ajándékosztást szerveznek: családoknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!