Hírek

2013.11.26. 17:20

A magyarok nagy része ráfizet az egykulcsos adóra

Dunaújváros - Az egykulcsos adóról mondtak lehangoló adatokat az Együtt-PM szakpolitikusai kedden.

Pekarek János

Szabó Zsolt (balra) és Scheiring Gábor a tegnapi tájékoztatón (Fotó: Ady Géza)

A Piac tér főiskola felőli sarkán rendezett sajtótájékoztatót kedden délelőtt az Együtt 2014 Párbeszéd Magyarországért választási szövetség az egykulcsos adóról.

Mint korábban beszámoltunk róla, a pártszövetség országszerte aláírásgyűjtést kezdeményezett az egykulcsos adórendszer eltörlése érdekében. Mint tegnap elhangzott: ez ügyben az elmúlt hetekben több mint ötvenezer aláírás gyűlt össze.

Scheiring Gábor, országgyűlési képviselő, az Együtt-PM szakpolitikusa a sajtótájékoztatón elmondta: el kell törölni az egykulcsos adót, amint ezt a Századvég Kutatóintézet egy tanulmánya is bizonyította. Az egykulcsos adóval ugyanis a társadalom nyolcvan százaléka rosszul jár: a havi bruttó 210 ezer forint alatt keresők akár havi 30 ezer forinttal kevesebbhez jutnak míg a társadalom leggazdagabb tíz százalékánál 500 milliárd forint marad.

Szabó Zsolt, az Együtt-PM helyi politikusa hozzátette: az egykulcsos adórendszerrel elvették a fiatalok jövőjét is, mivel sokkal kevesebb jut a felsőoktatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!