Hírek

2017.05.03. 16:45

Előszállás, Daruszentmiklós, Bölcske és Solt nehéz sorsú családjainak is jutott a csomagokból

Megtartotta tavaszi adományosztását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaföldvári csoportja. A Jákli Viktor vezette huszonnyolc tagú közösségből csaknem mindenki részt vett a csomagok összeállításában, s besegítettek a meridián tornaklub tagjai is.

L. Mészáros Irma

Kellett is a segítő kéz, hiszen 260 csomagot készítettek, amelyből kétszáz Dunaföldvár rászorult családjaihoz került, hatvanat pedig a környékbeli települések, Előszállás, Daruszentmiklós, Solt és Bölcske nehéz sorsú családjai kaptak.

Az adományozottak nagy része a művelődési központban személyesen vette át a csomagot, de a mozgásukban korlátozottaknak, betegeknek a MMSz Támogató Szolgálata házhoz is szállította. A máltai csoport lelki vezetője, Szabó Oszkár, a város új római katolikus plébánosa megáldotta az adományt és a résztvevőket.

A csomagokban alapvető tartós élelmiszerek voltak: liszt, cukor, rizs, száraztészta, margarin, konzervek, de került bele kolbász, egy kiló szalonna, valamint egy kiló zsír és negyed kiló tepertőkrém is.

Amint Jákli Viktor elmondta, az osztáshoz segítséget nyújtott az MMSz Dél-Dunántúli Régiója, de nagyrészt adományokból vásárlással oldották meg. A dunaföldvári malomtól a korábban kapott egy raklapnyi lisztből az ünnepek utánra még maradt háromszáz kilónyi, de az osztásra érkezettek válogathattak még az új és használt ruhák, gyermek lábbelik és játékok közül is. Nem kell mondani, hogy volt is öröm a kicsik között.

A máltai csoport aktivitását és közösségi életét mutatják a következő hetek programjai. Együtt vettek részt a tánc világnapi előadáson, közös főzéssel együtt töltötték a majálist, s május 13-án, szombaton három zarándoklaton is részt vesznek a tagok: van, aki az alsószentiváni búcsút választotta, egyesek Máriagyűdre, mások pedig Pilisszántóra mennek, ahol Böjte Csaba testvér igehirdetését is meghallgatják.

Hinni a Teremtő és a közösség erejében, aktívan segíteni a szükséget szenvedőknek és lelkiekben feltöltődni, - ez jellemzi a dunaföldvári máltai csoportot.

Kellett a segítő kéz, hiszen 260 csomagot készítettek



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!