Hírek

2015.04.20. 13:39

Szépen szerepeltek a Dunaferr középiskola diákjai az országos döntőn

Dunaújváros - A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola rendezte meg a XI. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyt a hét végén. A Dunaferr iskola diákjai is jól szerepeltek a rangos próbatételen.

Körmendi Erzsébet

A Dunaferr Szakközép és Szakiskola rendvédelmi tagozatát a 12Rv1 osztályból Trenka Eliza és Bárdos Gréta, a 12Rv2-es osztályból Szabó Attila és Antal Márk képviselte, felkészítő tanáruk Körmendi János volt.

Trenak Eliza, Antal Márk, Szabó Attila, Bárdos Gréta a Miskolcon megrendezett országos döntőn. Fotó: Körmendi János

A verseny Miskolcon megrendezett háromnapos országos döntőjének elején, az elméleti tudás próbáján belügyi ismeretekből, KRESZ tudásból, informatikából, drogismeretből is számot kellett adni. A gyakorlati számok között lövészet, akadálypálya, katasztrófavédelmi ismeretek, tűzoltó eszközök felismerése, sugárcső szerelés és fizikai állóképesség felmérése is szerepelt. A csapat végül a 61 résztvevő szakközépiskola közül a 29. helyen végzett.

A helyieken kívül más Fejér megyei csapatok is versenyeztek Miskolcon, a székesfehérvári Árpád iskola diákjait például 22 hellyel megelőzték a dunaújvárosiak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságtól és a Katasztrófavédelmi kirendeltségtől különdíjat vehetett át a Dunaferr, mint a megye legjobb iskolája. A díjat Fejér megye rendőr-főkapitánya, dr. Varga Péter adta át a csapat tagjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!