Hírek

2017.05.12. 16:20

Harmincöt ember dolgozik százhuszonötezerért

Dunaújváros - Az egyik legnagyobb tekintélyű, elismert köztestület tagjai a mentősök. Hozzájuk mehettünk el pénteken.

Pekarek János

A mentők napja az országos hagyomány szerint május 10-re esik (ez az Országos Mentőszolgálat alapításának évfordulója) - ám Dunaújvárosban hagyomány, hogy az e naphoz legközelebbi péntekre helyezik az ünnepet. Mégpedig a gyerekek miatt: a hét végén könnyebben szabadulnak kötelezettségeiktől.

Dr. Galambos Dénes képviselő a mentők napján
Fotó: Ady Géza

Egy új mentőautóval gyarapodik a dunaújvárosi mentőállomás - mondta pénteken délelőtt, a városi mentőnapon dr. Galambos Dénes, a város országgyűlési képviselője a helyszínen rendezett ünnepi megemlékezésen.

A képviselő felidézte a városi kispályás foci Carissa Kupa esetét: ennek bevételeit a mentők támogatására fordítják. Idén egymillió forint gyűlt össze erre a célra.

A mentők napja országosan május 10-e - azonban Dunaújvárosban mindig az ehhez a dátumhoz legközelebb eső pénteken rendezik meg, hogy az iskolákból, óvodákból könnyebben elmehessenek a gyerekek a mentőállomásra.

Ahol ebből az alkalomból játszóház, ugrálóvár, arcfestés, újraélesztési bemutató, régi és új mentőautók, valamint régi tűzoltóautó bemutatója várja őket, nem is beszélve arról a földöntúli élményről, hogy gyakorlatilag bármikor megnyomhatják a mentőkocsi szirénájának gombját...

A dunaújvárosi mentőállomás százhuszonötezer embert lát el naponta: ez a körzet, ami az eset rohamkocsi bevetési körzetét illeti, Ercsitől Dunaföldvárig, Szabadegyházától Tassig terjed.

Mentőnap Dunaújvárosban: harmincöt ember dolgozik százhuszonötezerért
Fotó: Ady Géza

Évente 8000 beteget látnak el, a mentőállomáson pedig harmincöt ember és naponta négy mentőautó dolgozik, mondta el Reszegi Imre, az állomás vezetője.

A mentőállomáson pénteken délelőtt rendezett ünnepségen dr. Galambos Dénes azt mondta: nagyon komoly előrelépés várható a mentőknél, mivel a magyar gazdaság fejlődése által teremtett lehetőségeket kihasználva mind a mentősök anyagi megbecsülésében, mind eszközeik fejlesztésében nagyarányú fejlesztés várható.

Gombos István, Dunaújváros alpolgármestere azt mondta: a mentés ügye 1948-ban került az államhoz, a mentőnap pedig a városi közbiztonsági hónap rendezvénysorozatának egyik legfontosabb eseménye, amelyet önkormányzati támogatással rendeznek meg. Az alpolgármester hangsúlyozta: "Számítunk, és köszönjük, hogy számíthatunk rájuk!"

Az ünnepségen emléklappal tüntette ki Szabó Csaba mentőst a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!