Hírek

2017.02.15. 17:40

Életmentést tanulnak a hivatásos tűzoltók

Dunaújváros - Elsősegélynyújtási továbbképzésen vett részt kedden a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állománya.

Balogh Tamás

Orosz Csaba tűzoltóparancsnok elmondta, előfordul, hogy egy káresethez, balesethez a tűzoltók érnek először a helyszínre, a mentők csak őket követően. Ilyen volt például az év első napjaiban a tűzeset, amikor a füstben eszméletét vesztett édesanyánál és kislányánál a tűzoltóknak kellett felmérniük, szükség van-e életmentő beavatkozásra. Miután a tűzoltók többen vannak, mint a mentősök, sokszor jól jön a szakavatott segítség. Ezért a tűzoltóknak is készség szinten kell tudniuk az életmentés alapjait.

Kiss Krisztián mentőtiszt (középen) szemlélteti az újraélesztést Fotó: Ady Géza

Mindezek miatt minden szolgálati csoport két elméleti órát kapott, a későbbiekben pedig gyakorlatozni is fognak. Az oktatásra a Dunaferr mentőszolgálatot kérték fel, hiszen velük régóta jó kapcsolatot ápolnak. A segítség köztük kölcsönös, ezúttal a mentők segítettek a tűzoltóknak. Kiss Krisztián vezető mentőtiszt tartott élvezetes, érdekes, gyakorlatias oktatást az állománynak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!