Hírek

2016.10.10. 18:55

A múlt mozaikdarabkái

Rácalmás- Érdekes, értékes és nem csak a településen élők számára izgalmas kiállítás nyílt a közelmúltban a helyi művelődési ház és könyvtárban. Helytörténeti múltfelfejtések az Emléknyomokon.

Szabó Szabolcs

A rácalmási könyvtárban kapott helyet a település múltját (is) bemutató levéltári gyűjtemény, amelynek alapját a tavaly elhunyt Mosonyi Mihály gyűjtése képezi.


Németh Miklósné, Rácalmás alpolgármestere a levéltári gyűjtemény legjavát felvonultató kiállításon Fotó: Zsedrovits Enikő

Az utóbbi években sokak áldozatos munkájának köszönhetően szépen gyarapodott a levéltár anyaga, így azt ezt gondozó szakemberek úgy vélték, a legjavát - vagy amint ők fogalmaztak - a jéghegy csúcsát ideje megmutatni a nagyközönségnek is. Így született meg az Emléknyomok címmel jelentkező kiállítás, amely több száz év hivatalos, családi és közösségi megmaradt dokumentumok alapján tárja fel a település történetének számos sorsfordító pillanatát, szomorú, tanulságos, illetve vidám emlékét.

A megrázó forrásokat is felvonultató helytörténeti gyűjtés egy hónapon át várja az érdeklődőket a rácalmási művelődési házban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!