Hírek

2016.11.13. 21:15

A múzeumi családi napok közönsége

Dunaújváros - Családi nap volt a városi Intercisa Múzeumban: jövendő látogatókat neveltek.

Pekarek János

Egy múzeum akkor jó, ha évente nem csak egyszer lehet oda elmenni, végignézni az éppen aktuális kiállítást, hanem, ha a család, és főképpen a gyerekek számára rendszeres (szellemi) elfoglaltságot, izgalmas programokat kínál!

Hiszen így nevelhet magának folytonosan visszatérő látogatókat a sokszor és sok helyütt talán nem kellőképpen megbecsült, ám mégis nagyon fontos intézmény.

E filozófia jegyében tárta ki kapuját szombaton az Intercisa Múzeum is!

Lehet, hogy a jövő egy régésze számára műtárgy lesz majd Földesi Benedek szombati alkotásából...
Fotó: Zsedrovits Enikő

A Múzeumok Őszi Fesztiválja című országos rendezvénysorozat keretében nyitotta meg kapuját a dunaújvárosi Intercisa Múzeum is e hétvégén, mégpedig szombaton délután.

A családi rendezvény során az őszbúcsúztató játszóház kapta a legnagyobb teret. Szó szerint: az állandó várostörténeti kiállítás egy egész szintet elfoglaló helyiségében több asztal mellett alkothattak a gyerekek különböző tárgyakat szakavatott segítséggel, és még a második emeletre, a kiállítási terem előcsarnokába is jutott foglalkoztató.

 

A legfontosabb azonban, hogy vendégek, azaz az ifjú alkotótársak is voltak, akik lelkesen használták ki a játszóház lehetőségeit.

Közben a kiállítások bejárására is jutott az időből és persze a kíváncsiságból.

De komolyabb elfoglaltságra is lehetőség nyílott a múzeum családi délutánján. Előbb Buza Andrea régész beszélt egy igazán aktuális dologról: Szent Mártont, Pannonia védőszentjét mutatta be az érdeklődőknek. Majd Balogh Pál Géza néprajzos muzeológus elemezte Szent Márton tiszteletét és a Márton-nap szokásait a magyar paraszti kultúrában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!