Hírek

2013.11.08. 18:50

Összművészeti dzsembori a Móder Zenélő Szoborparkban

Egyenesen Kishantosról hajtottunk Móder Rezső szokásos novemberi művészeti piknikjére.

Szabó Szabolcs

– Kicsit késtem, de a rendre azért ügyeljetek – közli huncutul Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész miközben tíz kiló kenyérrel egyensúlyozva közelíti meg az E-Műteremgaléria bejáratát, nyomában megannyi macska, egy eb és „A Nagy Lehallgató Lehallgatók Lehallgatója” munkacímmel meghirdetett összművészeti dzsembori első vendégei.

Ami a rendet illeti, Móder Rezső Kultúr közben található lakásgalériája valahol a hangulatos romkocsma és az állandó káosztárlat között van. Ennek tudatában nem lepődünk meg azon, hogy a négyre meghirdetett nehézzene koncert még csak az előkészületeknél tart.

Mindettől függetlenül a fotós kolléga kérésére a vendégek első szóra az egyik beltéri mobilszobornál teremnek és működésbe hozzák azt. Kezükben kalapács, arcukon mosoly.

A friss veknikből még nem készül zsíros kenyér, mivel a házigazda rögtönzött tárlatvezetést tart, közben a büfé is kinyit.

A Móder-tanyán hosszú évek óta pirosbetűs ünnep a november eleje. Az alkotó névnapjával egybekötve rendre nehézzene koncertekkel, performanszokkal és egyéb csemegékkel várja barátait és az érdeklődőket.

Nem kellett sokáig kérlelni az első vendégeket. Előtérben kalapáccsal Vígh György (Fotó: Ónodi Zoltán)

A kora esti órákban már sokan várták, hogy egy újabb ősbemutatók sokaságával találkozhassanak.

A „lehallgatós” este bőven lapzártánk után ért véget, hogy milyen összművészeti terméssel, az a közeljövőben biztos kiderül. Móder hosszú hónapokon át merít egy ilyen móka élménytárából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!