Hírek

2014.06.25. 18:10

A Napraforgó Bölcsőde gyerkőcei foglalták el a szerkesztőséget

Az utóbbi évek egyik legvidámabb délelőtti lapindítását köszönhettük fiatal vendégeinknek.

Szabó Szabolcs

Évek óta nagy sikerrel fut a Pannon Lapok Társasága lapjainál, így a Dunaújvárosi Hírlap hasábjain is a Sajtó és Tanulás névre hallgató program, amelynek keretében helyi középiskolások kapcsolódnak be a szerkesztőségi munkába, megismerkedve ezáltal a nyomtatott és az elektronikus lapkészítés nem éppen izgalommentes mindennapjaival. Szerkesztőségünkben már sokszor jártak közép-, és általános iskolás diákok és óvodások, de bölcsődés gyerkőcök még nem vendégeskedtek nálunk.

Eddig: ugyanis szerdán délelőtt a szomszédunkban található Napraforgó Bölcsőde Virág csoportja látogatta meg a Dunaújvárosi Hírlap bázisát. Írhatnánk, hogy a kezdeti megilletődöttség után remek percek és órák következtek, ám a kicsik bátran és vidáman foglalták el a szerkesztőséget, ahol a rendhagyó lapindító értekezlet után rögtön a szerdai lapszámunk alapos elemzésébe fogott a gyermeksereg.

Legnagyobb érdeklődés a fotós kollégák munkamente és mindennapi termése iránt mutatkozott. A kicsik lelkesen nézelődtek a fényképarchívumban, és örömmel fogadták, hogy bizony a remek szomszédi viszonynak köszönhetően jó pár bölcsődés eseményre lapunk is meghívást kapott, így a „mentett” fotókon fiatal vendégeink is sokan és sokat szerepelnek.

A hangulatos szerkesztőségi fogadóórán a srácok bátran ültek a számítógép elé, hogy megismerkedjenek a lapkészítés fortélyaival. Egy-egy bátor kolléga meg is kérdezte a gyerkőcöktől: ki kíván majd évek múlva újságírói pályára lépni, és bizony voltak jelentkezők...A bölcsisek búcsúzáskor lapunk matricagyűjtő ajándékait vihették magukkal.

Reméljük, még találkozunk a jövőben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!