Hírek

2015.06.05. 16:26

A nemzet összetartozik

Pusztaszabolcs - A trianoni békediktátum aláírásának évfordulóján megemlékezést tartottak Pusztaszabolcs világháborús emlékművénél csütörtökön délután.

Körmendi Erzsébet

Közreműködtek az általános iskola és a gimnázium diákjai: Rácz Andrea, Török Enikő, Molnár Máté és Bedőcs Attila
Fotó: Virág Mária

A Nemzeti Összetartozás Napján szervezett önkormányzati ünnepségen a helyi általános és középiskola diákjainak Trianon-témájú irodalmi művekből összeállított műsorát Kiss Kornélia közművelődésszervező rendezte. Ezután Majda Benedek önkormányzati képviselő történeti visszatekintéssel kezdte emlékező beszédét, az összefogást emelte ki, a nemzet egységét, mint a megmaradás zálogát.

- Azért vagyunk ma itt, hogy mindenki lássa, a magyar nemzet egybetartozik, bármit hozott, bármit hoz is a történelem. Ez nem jelent mást, mint egymás iránti tiszteletet, szeretetet, aggódást és törődést. Bizonyságát annak, hogy az anyaország gondol elszakított gyermekeire - mondta Majda Benedek képviselő. A megemlékezés végén Csányi Kálmán polgármester, dr. Nagy Éva jegyző, Bartókné Piller Magdolna óvodavezető és Adorjánné Bozsódi Irén szociális intézményvezető helyezte el a város koszorúját a Trianon-emléktáblánál. Végül a Pusztaszabolcsi Polgári Egyesület nevében Csuti Géza elnök és Horváth Zoltán önkormányzati képviselő koszorúzott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!