Hírek

2013.09.12. 19:05

A nemzet tehetségeiért

A közelmúltban számos helyi pedagógus vehetett át rangos elismerést a Nemzeti Tehetség Program keretében.

Szabó Szabolcs

Összesen négyszázharminchét kiemelkedő tehetséggondozó munkát végző pedagógus részesült Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért kitüntetésben a közelmúltban

A dunaújvárosi tankerületből öt pedagógus munkáját díjazták. A Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolából Hajas Györgyné kiváló tehetséggondozó díjat, Nyulasiné Lakos Angéla kiváló tehetségsegítő díjban részesült.

A Széchenyi István Gimnáziumból Hutvágnerné Róth Éva (magyar nyelv és irodalom) és Kispál István (fizika) kiváló versenyfelkészítő díjat kapott.

A Rudasból középiskolából Nyerkiné Alabert Zsuzsanna Ágnes (kémia) és a Lórántffyból Bozsó Krisztina Zsanett (egészségügy) kiváló versenyfelkészítő díjat vehetett át.

Az okleveleket Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár, Sipos Imre helyettes államtitkár, Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója, Csete Örs, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgatója és Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének Nemzeti Tehetségpontjának igazgatója adta át Budapesten, a Nemzeti Színházban rendezett díszünnepségen.

A díjat megelőző pályázat különlegessége, hogy a tizennyolcadik életévüket betöltött és sikereket elérő tehetségek ajánlásaikon keresztül fejezhették ki nagybecsülésüket egykori tanáraiknak, de lehetőséget kaptak erre azok a szülők is, akiknek a gyermekeiben rejtező tehetséget egy elhívatott pedagógus felfedezte, ápolgatta, fejlesztette.

A Bonis bona discere, vagyis Jótól jót tanulni ez a latin közmondás vált névadójává e pályázatnak és kitünettésnek, amelyet idén tavasszal a Nemzeti Tehetség Program keretében alapított az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!