Hírek

2017.07.03. 18:50

Szeptemberben már csaknem új épületben kezd csaknem 170 óvodás

Európai uniós forrásból 280,74 millió forintból újul meg a Dunaújvárosi Óvoda két tagintézménye, a Béke városrészben a Napsugár tagóvoda és a Technikum városrészben az Aprók Háza tagóvoda. A Napsugár tagóvodát 1981-ben adták át, azóta bizony megérett a felújításra.

Balla Tibor

Ez legjobban akkor mutatkozott meg, amikor június elején elkezdték a bontási munkálatokat - meséli Ács Attiláné, a tagintézmény vezetője. A könnyűszerkezetes épületen megnyitása óta csak tűzoltás jelleggel történtek javítások. A hétköznapokban "csak" annyit észleltek, hogy rendszeresek voltak a dugulások, a nyílászárók nem zártak, de komolyabb gonddal nem találkoztak. Most a bontásnál derült csak ki, hogy a "lélek tartott össze mindent". Az álmennyezettel volt a legnagyobb probléma, ha egy elindult, dominószerűen vitte magával a többit is.

Most azonban szinte minden megújul az aljától egészen a tetejéig. Szinte már nem is felújításról beszélünk, hanem újjáépítésről. Újak lesznek a falak, a nyílászárók, a csőhálózat, a villamos hálózat, de még új bútorokra is jut a keretből, minden csoport kap új öltözőszekrényt, polcokat, tükröt, ruhafogast.

Aminek különösen örülnek az óvodában, hogy két kültéri játékot is kap majd a néhány híján 170 óvodás. Azért különösen nagy öröm ez, mert már alig maradt megfelelően biztonságos udvari játékuk, az idő vasfoga olyannyira megrágta némelyiket, hogy fájdalmas döntést kellett hozniuk, és elbontani, nehogy baleset érje a kicsiket.

A berendezési tárgyaknak, bútoroknak nem találtak a közelben helyet, a Bánki egykori épületébe szállították el a felújítás idejére, miután két nap alatt kipakoltak május végén. Nem is hagytak maguknak több időt a visszapakolásra augusztus végén sem, akkor is két nap alatt szeretnének végezni, hogy a hét végén berendezkedhessenek.

Szeptember negyedikén már itt kezdheti több mint másfélszáz kisgyermek az óvodai évet a megújult, megszépült óvodaépületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!