Hírek

2013.09.09. 18:26

A parázs bajnokai

A Pentelei Ízvarázslók sikerével zárult az első ízben megrendezett az Magyar hobby Grillbajnokság.

Szabó Szabolcs

Az elmúlt hét szombatján a fővárosi Népligetben, a Szeptemberfest keretében rendezték a 14. Magyar Grillbajnokságot és az első ízben jelentkező Magyar hobby Grillbajnokságot.Dunaújvárost az idei Parázs Varázs grillcsata győztese, a Pentelei Ízvarázslók kollektívája képviselte az országos megmérettetésen. Nem is akárhogy!A meghirdetett négy kategóriából háromban az újvárosi csapat győzedelmeskedett. 

– Őszintén szólva nem számítottunk ilyen sikerre, de tény, hogy két-három hónapon át készültünk erre a grillversenyre. Miután olvastuk a kiírást szépen kidolgoztuk a menüsort, és azt is, miként is építjük majd fel standunkat az országos verseny helyszínén, a fővárosi Népligetben – fogalmazott az előkészületekről Mezei Balázs, a Pentelei Ízvarázslók csapatfőnöke.



Családi siker. A Pentelei Ízvarázslóka Mezei és a Hruby családtagjaiból állt



A dunaújvárosi különítmény az idei Parázs Varázson szerzett jogot arra, hogy részt vehet az első alkalommal kiírt Magyar hobby Grillbajnokságon. Az ízvarázslók indulhattak volna a profik között is, ám ők szerényen a hobby kategóriában indultak.Mindez jövőre már változhat, hiszen a Magyar Grillszövetség által kiírt négy kategóriából háromban a Pentelei Ízvarázslók ételremekeit találta legjobbnak a számos országos szaktekintélyt felvonultató zsűri.

– A grillezett szárnyas ételek mellett az egyéb, azaz a desszertek, valamint a stand és a csapatmunka egészét magába foglaló FUN kategóriában nem találtunk legyőzőre. A zsűri elnöke, a grillszövetség vezetője az értékeléskor kiemelte, hogy ilyen finom, szabad tűzön készült túrófánkot még nem kóstoltak – ismertette a dicsőséglistát Mezei Balázs, aki számos részlettel is szolgált.

Az első országos hobby grillversenyen összesen tizenegy csapat vett részt, a grillező csapatok az ország minden tájáról érkeztek. A grillpartyt is felvonultató Szeptemberfesten több mint huszonkétezer volt jelen és sokak a grillezőket is meglátogatták.

– Mindenkinek bátran ajánlom a grillezést. Remek közösségi program és igazán finom ételek készíthetők el parázson. Hogy jövőre is részt veszünk-e a versenyen még nem tudni, hiszen előbb még hazai pályán, a Parázs Varázson kell majd bizonyítanunk – tette hozzá Mezei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!