Hírek

2014.07.29. 18:35

Két, egyenként tízmillió forintos fejlesztés a Barátság városrészben

Dunaújváros - Nem csak a városközpontban zajlik fejlesztés, felújítás, Dunaújváros más területei sem maradnak ki a beruházásokból . Például a Barátság városrészben élők a már elkészült parkolók után hamarosan egy új járdaszakasszal is gazdagodnak.

Gallai Péter

A fejlesztések közül a Duna sor 1-11. előtti parkoló a napokban már elkészült, ami a lakók régi vágya volt, hiszen az idő vasfoga mellett a közműjavítások is teljesen tönkretették azokat a betonlapokat, amit egykoron még társadalmi munkában raktak le az itt élők. Gombos István, a körzet önkormányzati képviselője hozzátette, hogy szakaszosan, előre megtervezve haladt a munka, aminek első lépéseként a park szélén már eddig is parkolásra használt területen alakítottak ki egy murvás megállóhelyet, ahol nyolc jármű fér el, immár legálisan.

A Barátság úton még bontanak is, Nótás Attila gépkezelő mellett Rácz Sándor, Pál József, Dávid Attila és Papp László.

Fotó: Ónodi Zoltán

–  A parkolók térkövet kaptak, emellett az utcán újraépítik az esőelvezető sávot is, utóbbi munkái még tartanak. Egyébként minden hely ki lett használva, ahol a fák miatt szűk a hely egy autónak, oda motorkerékpárral, utánfutóval lehet beállni. A munkára közbeszerzést írt ki az önkormányzat, amelynek összege közel tízmillió forint – tájékoztatta lapunkat kedden a képviselő.

A Barátság úton Schwalm Géza rakja le az új burkolatot. Fotó: Ónodi Zoltán

Ám nem csak ez az egy beruházás érinti a körzetet, a Barátság úton több száz méter hosszon járda is épül, amivel Gombos István szerint szintén az érintett lakók, de közvetve az egész városrész álma valósul meg.

Papp István (balra) és Nagy Sándor az esővíz elvezető sávot készíti. Fotó: Ónodi Zoltán

– Az első körben, korábban az Eszperentó úti fele készült el, most pedig a Barátság úti, öt évtizedes járda újul meg, ami alatt közműalagutak futnak, s a rendszeres meghibásodások miatt állandóan fel kellett törni a burkolatot. Ami egyébként több helyen már olyan mértékben megsüllyedt, hogy veszélyes volt, nemrégiben történt emiatt egy baleset, tehát már tényleg sürgető volt a felújítása. Egyébként itt is térköves lesz az új felület, ami azért praktikus a parkolóhoz hasonlóan, mert ha ismét bontani kell közműhiba miatt, akkor az könnyebb, csakúgy, mint a helyreállítás.

Ez a munka is tízmillió forintba kerül, amelynek elvégzését a DVG Zrt. nyerte el. Az időjárás közbeszólt a kivitelezésbe, de a tervek szerint augusztus közepére elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!