Hírek

2014.06.01. 12:50

A penteleiek napja volt ez

Dunaújváros - Az idei Pentele nap is nehezen felejthetőre sikerült. Már az étel-italversenyek miatt is, de nem csak azért!

Pekarek János

A Penteléért Alapítvány, a Pentelei Nyugdíjas Klub, a Pentele Baráti Kör és a László Imre Nótaklub szervezésében idén tavasszal is megrendezték a hagyományos Pentele napot a városrész klubjában.

Egészen pontosan szombaton gyűltek össze az óvárosiak, hogy ismét hódoljanak a szokásoknak. Mégpedig a szó szoros értelmében határokat nem ismerve, mivel vendégük volt a vajdasági Csantavér település lakóinak küldöttsége. Vendégül látásuk már szintén a pentelei hagyomány része.

Bár a Pentele nap tulajdonképpen délután zajlott, de a készülődés már hetek, hónapok óta tartott, hiszen a borversenyre, vagy a böllérversenyre nem lehet az utolsó percekben felkészülni: egy-egy itteni jó helyezés hónapok munkájával érhető el.

Még a süteményverseny résztvevői is már délelőtt előálltak alkotásaikkal: volt ott minden, mi szem-szájnak ingere...

De a Pentele napnak sem az a lényege, hogy (úgymond: csak...) egyenek-igyanak az ismerősök, jóbarátok!

Maga az összejövetel talán a legfontosabb a többi már adja magát.

A pentelei Kéknefelejcs Hagyományőrző Énekegyüttes műsora nélkül természetesen elképzelhetetlen szinte minden találkozó a klubházban: ezúttal bordalokkal is színesítették műsorukat. Ezt gazdagította még a városi Írisz Versszínpad műsora, majd az estig tartó bál tombolával és a másik elmaradhatatlan együttes, a Parádi testvérek duójával.

Mondanunk sem kell, hogy a nap kiválóan sikerült nem utolsósorban a díjazott, vagy csak versenyző saját termékeknek köszönhetően is.

Bízvást leírhatjuk, hogy ebben az évben is tovább erősödött a pentelei hagyomány!

A sütemények versenyét Paksi Mária mákos túrósa nyerte. A böllérversenyen Vincellér Imre szalámija győzött. A pálinkavetélkedőből Gulyás Lenke Rita szilva mirabell-je került ki győztesen. A vörösborok között Bánvölgyi László szekszárdi cabernet-franc-ja lett az első, a fehérborok között Balogh György rizlingszilvánija, a különleges borok közül Csiki István rozéja győzött.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!