Hírek

2016.08.28. 18:05

A perkátai stunt rider sikere

Perkáta - Ismét sikeres versenyzést tudhat a háta mögött a fiatal perkátai motoros. Sok munka és izgalom után tudhatja magáénak a sikert.

Horváth Dóra

A Magyar Motorsport Szövetség Kunmadarason szervezte meg az Extrém Fesztivál elnevezésű autós és motoros sportversenyért augusztus 12-14-ig. Az országos bajnokság keretein belül indult stunt riding junior kategóriában a perkátai Vátkai Zsombor, aki ötödik helyezéssel térhetett haza a versenyről. A stunt riding a világ talán egyik leglátványosabb sportja: a résztvevők motorral mutatnak be nehezebbnél nehezebb mutatványokat.

A tizenkét éves fiúnak nem ez volt az első versenye, a tavalyi évben is számos sikeres gyakorlattal bizonyított már. A 2016-os esztendőben pedig a márciusi budapesti Hungexpón megrendezett versenyről szintén ötödik, a májusi kunmadarasi versenyről pedig hetedik helyezést hozott el. Májustól további sikerként könyvelhette el, hogy a Moped 91 által szervezett Robogó Road Show-n mutatkozhatott be motoros akrobatikus mutatványaival.

Vátkai Zsombor az egyik látványos mutatványa közben Fotó: Horváth Dóra

- Zsombor sokat fejlődött - árulta el Vátkai Zoltán, a Perkátai Sportegyesület elnöke, az ifjú stunt rider édesapja és edzője - Technikailag nagyon sokat tud és most már válogatnunk kellett, hogy a négyperces gyakorlatába milyen elemeket teszünk bele.

A fiatal versenyző saját elmondása szerint jól érezte magát a show közben, s bízik abban, hogy egy nap az Európa-bajnokságon is megmutathatja tudását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!