Hírek

2013.07.02. 18:47

A PM szerint nincs már valós képviselete Dunaújvárosnak

Az energia hivatal élére távozó dr. Dorkota Lajos országgyűlési képviselői mandátuma volt a PM tájékoztatójának főtémája.

Szabó Szabolcs

"Egy cserbenhagyott város" címmel tartott sajtótájékoztatót kedden kora délután a Párbeszéd Magyarországért Párt országgyűlési képviselője, Karácsony Gergely, és Szabó Zsolt, a helyi önkormányzat független képviselője, aki jelenleg szintén a PM színeiben politizál.

Az utóbbi hónapok forgatókönyvének megfelelően Szabót és Karácsonyt tüntetők várták a tájékoztató helyszínén, a József Attila Könyvtár különterme előtt.

A háromfős különítmény ezúttal is az Együtt-PM, és vezetője, Bajnai Gordon ellen demonstrált, több kézzel írt transzparenst és egy plüsslibát is felvonultatva. A demonstrálók az említett politikusok beszédét nem zavarták meg.

Szabó Zsolt és Karácsony Gergely a kedd délutáni tájékoztatón (Fotó: Vohlmann György)

Karácsony Gergely mondandójában "Lex Dorkotának" minősítette a hatályos választási törvény azon kitételét, amely szerint az országgyűlési választások előtt egy évvel már nem lehet kiírni időközi voksolást, ha a korábban választott országgyűlési képviselő megválik mandátumától. A PM képviselője szerint egy tudatos politikai manipulációnak köszönhetően jelenleg nincs a helyi lakosok által választott országgyűlési képviselője Dunaújvárosnak.

Arra az újságírói felvetésre, mely szerint Cserna Gábor, a város polgármestere jelenleg is ott ül az országgyűlés Fidesz frakciójában, Karácsony Gergely elmondta: A város polgármestere gyakorlatilag néma maradt a jelenlegi parlamenti ciklusban, így nehéz lenne elvárni tőle, hogy érdemben képviselje az itt élők érdekeit.

Szabó Zsolt szerint dr. Dorkota Lajos lemondása országgyűlési képviselői mandátumáról egyben jelzi, hogy mennyire elkötelezett a város és a szavazópolgárok sorsa iránt. Szabó kitért a vasmű helyzetére is. Sajtóhírekből arról értesült, hogy a gyár adminisztratív dolgozóinak közel 40 százalékát bocsáthatják el a következő hónapokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!