Hírek

2013.12.15. 19:20

A rácalmásiak karácsonya

A Rácalmásiak Karácsonya igazi közösségi adventélményt nyújtott a résztvevőknek. Színvonalas műsor, bőséges felhozatal.

Körmendi Erzsébet

A rácalmásiak adventi műsorának lebilincselő pillanata volt, amikor a kisváros általános iskolásaiból, óvodásaiból és a teljes pedagógusgárdából verbuválódott kórus csodás karácsonyi hangulatú dallal ajándékozta meg a közönséget. A legkisebbek, az óvodások betlehemi játéka örömkönnyeket csalt a büszke szülők szemébe. A Rácalmásiak Karácsonyán Schrick István polgármester köszöntötte a résztvevőket, a szeretet és a megbecsülés erejét hangsúlyozó adventi gondolatokkal.

A rácalmásiak meggyújtották az adventi koszorún a gyertyát, és remek közösségi programmal készültek együtt a szeretet ünnepére.

A Jankovich-kúriában felállított óriási sátorban gyültek össze a rácalmásiak idén is a közös karácsonyi rendezvényre. A barátságos hangulatot megalapozta a műsor: a Hetednapi Adventista Egyház kórusa után a Rácalmási Napsugár Asszonykórus csábított dalokkal mindenkit a helyszínre. A szülők ámulva nézték az iskolások és az óvodások műsorát, a nagy meglepetés azonban a helyi fellépők zárószáma volt: a diákok, az óvodások és a pedagógusok közösen lepték meg ünnepi hangulatú dallal a közönséget.


A Kolompos zenekar tagjai színpadra csábították a gyerekeket: táncoltak és játszottak (Fotó: Ónodi Zoltán)

 

A színpadi vendégek igényes műsora is ajándék volt a szervezőktől: a Kolompos együttes táncba és játékba vitte a gyerekeket, Kegyes János pánsíp művész után Szekeres Adrien koncertjét hallhatták, majd a Benkó Dixiland Band szórakoztatta a nagyérdeműt.

A gyerekek mézeskalácsot díszíthettek, karácsonyi díszeket készíthettek, agyagozhattak, korongozhattak és más érdekes foglalkozáson vehettek részt a kézművesházban. A vásárosok sem hiányozhattak a rendezvényről, természetesen az alkalomhoz illően sült gesztenyét, puncsot, kenyérlángost kínáltak, valamint az ünnepekre készülve ajándéktárgyakat, ékszereket sorakoztattak fel.

Kukucska Gyula közreműködésével sütötték a keszeget a városvédők

 

Nógrádi Katalin festő- és grafikusművész szakkörének rácalmási tagjai igazán míves festményeket vonultattak fel a kúria kistermében berendezett kiállításon. A nagy meglepetés azonban látványában minden bizonnyal az Akkor és most címet viselő kiállítás hozta, amelyet Németh Miklósné képviselő ajánlott a résztvevőknek. Rácalmás utcáiról, intézményeiről fotókat készített Palczer János 1985-ben. Most hasonló nézőpontból Kiss Zoltán örökítette meg ugyanazokat a helyeket szintén fekete-fehérben , hogy a rácalmásiak összehasonlíthassák, mennyit fejlődött lakóhelyük, utcájuk 23 év alatt. Döbbenetes.

A Városvédő és Szépítő Egyesület sült hallal, beiglivel, a vízisportosok forraltborral, karácsonyi kiflivel, a Sirály Horgászegyesület sült hallal és pálinkával, az önkormányzat disznótoros, forró tea és forraltbor kóstolóval várta a vendégeket.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!