Hírek

2016.05.12. 16:05

Kevés a nőknek szóló terápiás otthon

Dunaújváros - A drog csak tünet, okozat a problémás, bántalmazással, prostitúcióval küzdő lányok esetében.

Pekarek János

Kevés a nőknek szóló terápiás otthon: mindenképpen újakra lenne szükség - állapítja meg az a felmérés, amelyet a Norvég Civil Alap támogatásával az elmúlt egy évben végeztek a Magyar Református Egyház Újváros Drogambulanciájának berkein belül működő Találj Haza Rehabilitációs Alapítvány munkatársai.

Ijjas Bernadett (balra) és Czere-Ambrus Mária a tájékoztatón

A felmérés eredményeiről Czere-Ambrus Mária és Ijjas Bernadett pszichológusok számoltak be a sajtónak csütörtökön délelőtt. Mint mondták: az egyéves előkészítő munka során kiderült, hogy igen nagy szükség lenne ilyen intézményekre. Ha sikerrel pályáznak forrásokra, akkor a legújabb, nem csak a drogfüggőség, mint tünet és következmény kezelésére szolgáló, hanem a teljes személyiséget új pályára állító Ráháb Intézet itt nyílhat meg, a pentelei drogambulancia szomszédságában, s várhatóan a református egyház fenntartásában. Ott, ahol most szenvedélybetegek kapnak támogatott otthont. Az ő elhelyezésük városi lakásokban már könnyebb, hiszen programjuk végén csak lazább felügyeletet igényelnek.

A Ráháb Intézetben egyelőre tíz-tizenöt lány lakna. Az ő legnagyobb problémájuk, hogy a környezetükből való kilépés nélkül esélyük sincs leszámolni a bántalmazással, prostitúcióval, viselkedési gondokkal és hozzákezdeni az önálló élet tanulásához.

Az előkészítés során 35 intézménnyel vették fel a kapcsolatot: több száz érintett lányt találtak...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!