Hírek

2016.01.06. 16:14

A rászorulókon segítettek

Dunaföldvár – A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai az elmúlt hetekben nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a rászoruló családok gyermekeinek széppé tegyék az ünnepeket.

L. Mészáros Irma

Jung Katalin, az intézményvezetője összegzőjében arról számolt be a Dunaújvárosi Hírlapnak, hogy ismét nagy közösségi összefogásra építettek. Mint megtudtuk: Mikulásra a Magyar László Gimnázium diákjait kérték meg, hogy állítsanak össze csomagokat szegényebb sorsú kisgyermekek részére. Osztályonként két csomagot vártak, de olyan bőségesen kaptak, hogy az ajándékok mellett az ünnepségen igazi terülj asztalkámmal várták azokat a tíz évalatti kisgyermekeket, akik az év során rászorultak a gyermekjóléti szolgáltatásokra. Akadt olyan gyermek, aki bevallotta, otthon semmit nem szokott hozni nekik a Mikulás.

A Weisz család tagjai is boldogan vették át ajándékaikat

A karácsonyi ünnepséget még nagyobb szervezés előzte meg. Az intézmény munkatársa, Gazdag Erzsébet nagyobb cégeket keresett meg, amelyek aztán könyveket, csokoládét, játékot adományoztak. Kaptak az atomerőmű dolgozói által megtöltött „cipősdobozokból”, a Dunatúra Egyesület adventi játékbörzéjének tárgyaiból. A helyi lakosok szaloncukrot, játékokat vittek be a szolgálat irodájába. A gyerekek a karácsony váróprogram keretében mézeskalácsot sütöttek a kertbarát-asszonyok segítségével, majd a cserkészek és a foltvarró Ambach Mihályné irányításával ajándékokat készítettek. A karácsonyi műsoron a kicsik mellett már részt vettek a tinédzserek is.

A cserkészek is bekapcsolódtak, ők zenével és énekkel örvendeztették meg a hallgatóságot Fotó: amatőr felvétel

Együtt élvezték a cserkészek műsorát, s együtt énekelték a karácsonyi énekeket. Közel hatvan fő kapott ajándékot ezen a napon, s nemcsak földváriak, de a Gyermekjóléti Szolgálat működési területéről, Bölcskéről és Madocsáról is hívtak rászoruló gyermekeket.

– Szívmelengető volt, ahogy örültek mindennek, s az még inkább, hogy fiatalok segítettek szebbé tenni más gyermekek ünnepét – foglalta össze lapunknak a programtapasztalatait Jung Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!