Hírek

2016.08.21. 19:35

A reggeli misén szentelték meg - Az egyházi kórus énekekkel tisztelgett az államalapító királyunk előtt

Perkáta - Méltó módon, énekekkel és néptánccal üdvözölték augusztus huszadikát Perkátán. A reggeli szentmise után kezdődött a program, amelynek során az új kenyérből is megkínálták a résztvevőket.

Horváth Dóra

Augusztus huszadikán ünnepélyes keretek között emlékeztek meg Szent István királyunkról és az államalapításról Perkátán. A reggel nyolc órakor kezdődő szentmisén Pámer Ottó, Perkáta plébánosa megszentelte az új kenyeret, amelyet Somogyi Balázs, a község polgármestere szeletelt fel, s osztott szét a misén résztvevők között.

A népművészeti foglalkozásra járó gyermekek táncos műsora

A szentmise után a templomkertben várták az érdeklődőket, ünneplőket egy rövid, kulturális, ünnepi műsorral. Elsőnként a Vox Caritatis Egyházi Kórus énekelt szép, az eseményhez méltó, Szent István királyról szóló dalokat, ezzel tisztelegve az államalapító uralkodónk nagysága előtt. Őket a helyi népművészeti foglalkozásra járó gyerekek műsora követte modern elemekkel megtűzdelt néptánc előadásával.

A népművészetisek néptánc előadása. Elöl balról: Tamás Viktória, Kónicz Marcell, László Lilla és Vigházi Roland Fotó: Horváth Dóra

A produkciók közben és után népviseletbe öltözött gyerekek kínálták a nézőket a reggel megszentelt kenyérből.

A nap során még számos izgalmas program várt a perkátaiakra, hiszen délelőtt elkezdődött a Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesület által szervezett főzőverseny, délután pedig a Perkátai Általános Művelődési Központ Ifjúsági Fesztiváljának színesebbnél színesebb sport tevékenységei várták a mozogni, kikapcsolódni vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!