Hírek

2015.04.16. 14:50

Ünnepélyesen átadták a modernizált Római körutat a lakóknak

Dunaújváros – Több mint egymilliárd forintból megújultak a Római körút terei, az óvodája, sportpályával és szolgáltatóházzal gyarapodott a városrész, valamint 756 lakás hőszigetelése is része volt a beruházásnak.

Körmendi Erzsébet

A Római körút szociális célú városrehabilitációjának végéhez közeledve avatási ünnepségre invitálták az önkormányzat vezetői a partnereket, cégeket, kivitelezőket, lakókat. A zárórendezvényen részt vett dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnöke és dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő is. Cserna Gábor polgármester örömmel köszöntötte a vendégeket, hiszen mint mondta: építkezésre azon a településen van szükség, ahol a jövőt tervezik, vannak olyan közösségek, akik a szépet, nívós helyeket igénylik, szükségük van közösségi terekre. Dunaújvárosban remek közösségek vannak. A város része a Római – Közép-Kelet Európa legsűrűbben lakott városrésze –, ahol az átadás óta, vagyis az elmúlt 25 évben nem történt semmi. Mostanáig.

Molnár Tamás a KDRFÜ ügyvezetője, Cserna Gábor polgármester és dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő az avatáson
Fotó: Ady Géza

Cserna Gábor elmondta azt is, hogy körülbelül 3 milliárd forintból újult meg a belváros és a Római körút. A mostanra rehabilitált városrésznek gyönyörű sétáló utcája lett, új játszótér épült, szolgáltatóházat kaptak a civilek, járdák, parkok szolgálják a pihenést és megújult a Pajtás utcában lévő óvoda is. A városrész 756 lakásában élők örülhetnek annak, hogy a projekt részeként hőszigelő burkolatot kaptak a háztömbjeik, az úgynevezett kövérházak. A közbiztonság javításában öt új térfigyelő kamara, kmb-s iroda segíti a körzeti megbízott munkáját. A beruházásban zömmel dunaújvárosi cégek dolgoztak, hangsúlyozta a polgármester.

Fotó: Ady Géza

Molnár Tamás, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője sorolta a pályázat adatait: Dunaújváros összesen 1.195 milliárd forint (100 százalékos mértékű) vissza nem térítendő uniós forrást nyert a Római rehabilitációjára.

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő ünnepi gondolatai kezdetén megköszönte a Rómain lakóknak, hogy türelemmel viselték a munkákkal járó megpróbáltatásokat. Visszautalt a belváros megújítására, amivel együtt valósult meg ez a beruházás. Mint mondta: fontos, hogy az emberek látják, a városrészük nem leszakadó, hanem megújuló, a lakók biztonságát szolgáló élettér. Minden jót kívánt a megújult terek használatához, és szólt az előttünk álló évek támogatási forrásairól, amelyek újabb fejlesztéseket tesznek lehetővé a városban és a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!