Hírek

2016.11.11. 19:01

A rendszeres szűrésre hívták fel a figyelmet - A mellrák gyógyítható, ha időben felfedezik a bajt

Perkáta - A nagyközség is csatlakozott a mozgalomhoz: férfiak és nők is sétáltak, hogy felhívják a figyelmet a betegségre, s annak megelőzésére. A séta után előadással várták az érdeklődőket.

Körmendi Erzsébet

November 10-én a Perkátán lakók is csatlakoztak a Séta a mellrák ellen elnevezésű akcióhoz. A program a Perkátai Szociális Központ udvarán kezdődött, ahol Bogóné Plasek Krisztina és Illés Eszter perkátai védőnők az akció színével, a rózsazsínnel megegyező lufikat, illetve szalagokat, valamint hasznos információkat tartalmazó prospektusokat osztottak a megjelenteknek. A kezdeményezéshez csatlakoztak a perkátai intézmények dolgozói és civil érdeklődők is.

Nagyné Tóbel Mária (b), Bogóné Plasek Krisztina és Dózsáné dr. Sasvári Ildikó vezetésével indult a séta
Fotó: Horváth Dóra

A megnyitón dr. Lakos László, Perkáta jegyzője mondott üdvözlő beszédet, s örömmel köszöntötte a szép számban megjelent hölgyeket. Ezt követően elindult a séta, amelynek végeztével a Győry-kastélyhoz érkezett meg a csoport, ahol a mellrákkal és a kialakulásának megelőzésével kapcsolatos előadásokat hallgathattak meg a résztvevők. Dózsáné Dr. Sasvári Ildikó, a Dunaújvárosi Járási Hivatal népegészségügyi osztályának vezetője bemutatta a Séta a mellrák ellen akciót a kezdetektől egészen napjainkig.

Dr. Lakos László jegyző köszönti a sétára érkezőket

Az őt követő Nagyné Tóbel Mária, a Dunaújvárosi Járási Hivatal népegészségügyi osztályának vezető védőnője az önvizsgálatról beszélt bővebben, arról, hogy minden nő nélkülözhetetlen egy családból, épp ezért vigyázniuk kell magukra. Az előadások sorát Bogó Anikó, Perkáta alpolgármestere, sportedző és életmód tanácsadó zárta, s a mozgás egészség megőrzéssel kapcsolatos szerepét emelte ki a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!