Hírek

2016.07.17. 17:40

A rockerek nem cukorból vannak - Befejeződött a világ eddigi leghosszabb rockfesztiválja Dunaújvárosban

Dunaújváros - A záró hétvégén a Rockmaraton dresszkódot vezetett be: belépés 150 literes szemeteszsákban.

Balla Tibor

Amilyen kegyes volt az időjárás az elején a rekordhosszúságú rockzenei fesztiválhoz, olyan morcos arcát mutatta a záró hétvégén. Bár a pénteki napot legfeljebb a felázott föld tette volna kellemetlenné a napindításnál, a végére jutott a bosszúságból a közönségnek.

A szombati nagy attrakció, a Sonata Arctica

Bazsó Green László és csapata, a The Morning Star telt ház előtt játszott

Az előrejelzéseknek fittyet hányva péntek este a nagyszínpad előtt a legszerényebb becslések szerint is legalább hétezren ácsorogtak, de akad, aki megkockáztatta feltételezni a tízezres látogatószámot is. Nagy öröm volt ez a Varg zenekarnak és közönségének, no meg a brutálisan jó koncertet adó Amon Amarth-nak is.

Azután jött a hidegzuhany, de ezúttal még nem az égből. A headliner zenekar, a Megadeth lemondta a fellépést. (Erről szóló írásunk az 5. oldalon olvasható.) A tömeg először el sem akarta hinni, és csak lassan oszlott. Nem kevesen rögtön a jegypénztár felé vették az irányt, kártérítésben reménykedve. Ám a dühös közönség a hajnali esőben is csak a biztonságiakkal és az egyre szaporodó rendőrökkel nézhetett farkasszemet.

Szombaton délutántól ismét megkegyelmeztek az égiek a fesztivál résztvevőinek, az utolsó nagyszínpados koncert végéig száraz maradt az idő, csak a pocsolyákon kellett átverekedni magukat egyik színpadtól a másikig. Ebben túl sokan nem bíztak, ekkor már, ha az egyik színpad előtt megtelt a tér, a másikhoz már alig maradt valaki.

Vasárnapra már csak a kevésbé kellemes dolgok maradtak, sátorbontás, pakolás, az összes zsákkal nekieredni a vasútállomás felé (Fotó: Ady Géza)

A fesztiválzárás parádésra sikerült, Rudán Joe átadta a gólkirálynak és a focibajnokság egyetlen hölgy résztvevőjének az általa dedikált labdát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!