Hírek

2015.02.06. 19:40

A rostis végzősünnep

Dunaújváros - A fenti Weöres Sándor idézettel köszöntötte Miklós Klarissza a Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskola nevében a végzősöket.

Körmendi Erzsébet

A szalagavató különleges pillanatait élhették át péntek este a Dózsa moziban. Öt osztály nyolcvan búcsúzni készülő diákját köszöntötték a diáktársak, a pedagógusok, a hozzátartozók.

A lenyűgöző keringők között táncos műsorszámok is voltak, láthattunk például hip-hop táncot is. Koller Zsófia egy dallal mutatkozott be a közönségnek

- Őszintén remélem, hogy mindegyikőtöknek sikerül megérkezni, ahova vágyai, álmai vezérlik, s a megérkezést lelkes üdvözlés fogadja majd. Az első fáradságos éveken már túl vagytok! A célhoz éréshez azonban arra lesz szükségetek, hogy ne csak a szemetekkel lássatok, és az eszetekkel gondolkodjatok, de a szívetekkel is. Hogy észrevegyétek az életben a jót, és meg tudjátok különböztetni a rossztól. Higgyetek önmagatokban és soha ne adjátok fel álmaitokat! - mondta Gaálné Benedek Gyöngyi igazgató ünnepi beszédében.

Az utolsóéves, vizsga előtt és a nagybetűs élet küszöbén álló diáktársak nevében Gulyás Fruzsina tanuló osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel. Az osztályok nem egyszerre, hanem külön-külön kapták meg az összetartozást és a búcsúzást egyaránt szimbolizáló szalagokat. A tűzésceremóniák között remek produkciók szórakoztatták a közönséget: az Örökre a szívedben című zeneszámot Koller Zsófia énekelte, az osztálytáncok pazarul sikerültek, pluszként pedig a végzősök sajátos Úri muri jelenetet adtak elő. Természetesen - hagyomány - szerint csodálatos keringők keretezték az ünnepséget.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!