Az E.ON nem felelős a sokat kritizált világítástechnikai hiányosságokért

2016. február 11., 20:49 szerző: Pekarek János
komment
Dunaújváros - Az E.ON nem felelős a világítástechnikai hiányosságokért, tudtuk meg a cég válaszából.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Érdeklődtünk az E.ON Hungária Zrt. pécsi, azaz területileg illetékes szóvivőjénél arról, hogy vajon miért adtak engedélyt a manapság olyan sokat kritizált dunaújvárosi közvilágítási rendszer üzembe helyezésére.

Varga Ivett válasza kérdésünkre a következő volt:

"Az E.ON nem csak valóban kiadta a szóban forgó rendszerengedélyt, hanem hasonló esetben újra ki is kellene, hogy adja. A kulcs itt az, hogy az engedély itt mire vonatkozik.

Csak abban az esetben tudjuk garantálni a közcélú hálózat biztonságos üzemeltetését, ha a hálózatra a jogszabályi és szabványi előírásoknak megfelelő készülék csatlakozik. Emiatt a hálózatainkra felszerelendő közvilágítási lámpatesteket három fő szempont alapján vizsgáljuk.

Megfelelnek-e a Magyarországon hatályos érintésvédelmi előírásoknak? Ha igen, így biztosítható, hogy a villanyszerelők biztonságban vannak, ha az oszlopon dolgoznak.

Csak polgárőrök lámpás segítségével volt biztonságos a közlekedés szerdán este a Szórád út-Kossuth utca zebráján

A lámpatest által termelt és kibocsátott zavaró jelek (felharmonikusok) belül vannak-e a szabvány által előírt tartományban? ha igen, akkor azzal nem zavarják a hálózatról vételező többi fogyasztót.

A lámpatest maga hatásos zárlatvédelemmel rendelkezik-e? Ha igen, akkor egy esetleges zárlat nem fog tüzet okozni a környezetében.

A dunaújvárosi közvilágítás esetében a fenti paramétereknek való meg nem felelés, ezekre vonatkozó hiányosság, eltérés nem merült fel.

A lámpatestek fénytechnikai megfelelőségének kérdése, illetve a közterületek megfelelő szintű megvilágítása: ez nem az E.ON kompetenciája. Ezekről az ahhoz értő világítástechnikai tervezőnek kellett nyilatkoznia a kivitelezés megkezdése előtt.

A Szórád Márton úti lámpák hibáját az E.ON csütörtökre kijavította.

 

Pekarek János

2016. február 11., 20:49 szerző: Pekarek János

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...