Hírek

2015.06.01. 13:31

Újvárosban volt az infektológiai dolgozók vándorgyűlése

Dunaújváros - Városunk harmadik alkalommal volt a Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság Szakdolgozói vándorgyűlésének házigazdája.

Körmendi Erzsébet

A Dunaújvárosi Főiskola adott otthont a hétvégén a vándorgyűlésnek, amelynek védnöki tisztét Cserna Gábor polgármester, dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója és Szabóné Sáfár Ilona ápolási igazgató vállalta. Az infektológiai szakdolgozók vándorgyűlését dr. Jákics József dunaújvárosi osztályvezető főorvosként indította útjára 34 évvel ezelőtt és a város már harmadik alkalommal házigazdája a rendezvénynek.

- Ha visszatekintünk az elmúlt évtizedekre, büszkén mondhatjuk, hogy sikerült egy hagyományt megőrizni, a szakdolgozók számára biztosítani egy olyan fórumot, amely során megismerhetik egymás szakmai tevékenységét. A tapasztalatcsere mellett a társasági programok lehetőséget adnak a vendégvárók városának és környékének megismerésére - hangsúlyozta dr. Kecskés Borbála osztályvezető főorvos.

A vándorgyűlés első napján, múlt pénteken Dunaföldvárra kirándultak a résztvevők. A második napon a szakma volt a fő vonulat. Szó volt az infektológiai osztály működésének új kihívásairól, az idült C hepatitis kezeléséről, járványokról, spórákról, eboláról, vírusfertőzésekről, fertőzésről, kézhigiénés programról és még számos, a szakmabelieket érintő aktuális témakörről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!