Hírek

2016.04.15. 19:40

A város összes szakképző intézménye különlegességekkel várta az érdeklődőket a szakmák éjjelén

Dunaújváros - A tüttyölt ratylitól a fittnesztermen keresztül a CNC-esztergálásig mindent megismerhettünk pénteken a Szakmák éjszakáján.

Körmendi Erzsébet

Mráz Marianna és Kovács Laura megmutatta a Kereskedelmiben, hogyan kell szépen, szakszerűen kidíszíteni a mézeskalácsot

A hihetetlenül bőséges és széles spektrumú paletta annak tudható be, hogy a város mind a hat szakképző intézménye különlegességekkel várta az érdeklődőket. Tudták olvasóink például, hogy Dunaújvárosban a gimnáziumon kívül 22 ágazat 167 szakmáját lehet elsajátítani a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum égisze alatt? Pedig ezek a valós számok! Úgy is mondhatnánk: a mezőgazdaságon kívül talán minden lehetőséget megtalálnak a fiatalok a továbbtanulásra itt, a lakóhelyükön. Válogathatnak kedvükre, el sem kell utazniuk sehova, ha általános iskola után versenyképes bizonyítványt szeretnének szerezni, vagy éppen fiatal felnőttként szeretnének pályát váltani - elég a Bánkit, a Dunaferrt, a Hildet, a Kereskedelmit, a Lorántffyt, a Rudast választani, orientáltságtól függően. A hat iskola kitárta kapuit péntek este, és elképesztő bemutatókat kínált: mindent ki lehetett próbálni, fémet-fát megmunkálni, tervezni, programozni, izgalmas ételeket kóstolni, babát pelenkázni. Végigjártuk a helyszíneket, és állíthatjuk: nagyon kitettek magukért az iskolák!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!