Hírek

2013.08.05. 19:26

A Szent Korona másolata a templomban

Dunaújváros – A Szent Korona másolatát tekinthették meg az érdeklődők az evangélikus templomban hétfőn.

Szabó Szabolcs

A Szent Korona körút keretében hétfőn délután Dunaújvárosba érkezett a Szent Korona másolata. Az érdeklődők a helyi evangélikus templomban tekinthették meg  a koronát. A bemutató mellett egy előadás is szerepelt a programban. A szervezők, a Tudástár sorozat, Magyarok Szövetségének Dunaújvárosi Közössége arról is gondoskodtak, hogy az ereklye másolatának megtekintése után is tartalmas program várja az érdeklődőket. Orosházi Ferenc, Szent Korona keresi elveszett nemzetét címmel beszélt a korona ősi szellemiségéről. Az előadás után kötetlen beszélgetést rendeztek a Szent Korona történetéről, szellemiségéről, jogrendszeréről.

Orosházi Ferenc Szent Korona keresi elveszett nemzetét címmel beszélt a korona ősi szellemiségéről (Fotó: Ady Géza)

A szervezők célja az volt, hogy minél többen megismerjék a Szent Korona egységteremtő képességét és azt a tényt, hogy a korona nemzeti megmaradásunk letéteményese, záloga. A Szent Korona körút vég- állomása a Magyarok Országos Gyűlésének apajpusztai rendezvénye lesz. A szervezőktől megtudtuk, hogy az apajpusztai, immár ötödik alkalommal meghirdetett Magyarok Országos Gyűlésére több tízezer embert várnak augusztus 16. és 18. között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!