Hírek

2014.10.02. 14:50

Jogsegély irodát állítana fel a Jobbik

Dunaújváros - Látványberuházások helyett a szociális biztonság megteremtésért kell tenni - hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Szabó Szabolcs

- Sajnos egyre több dunaújvárosi küzd rendkívül komoly anyagi nehézségekkel. A leginkább rászorultak számára alig érezhető a rezsicsökkentés, de nem segít az önkormányzat által adott 4-6 ezer forint a kilátástalan helyzetben lévő vasműs kisnyugdíjasokon sem. Fél éve a törzsgárda kötvény után járó járadékot gyakorlatilag elvették a vasműs nyugdíjasoktól. Akkor azt ígérték, hogy októbertől ismét meg fogják kapni az érintettek a megérdemelt juttatásukat, ám kiderült, ez csupán ámítás volt - mondta el Pintér Tamás a Jobbik polgármesterjelöltje, aki hangsúlyozta, kiemelt céljuk hogy elvont törzsgárda jutalékot minél előbb megkapják a nyugdíjasok. A Jobbik további programjával kapcsolatban hangsúlyozta, stadionok és más látványberuházások helyett a városlakók szociális biztonságáért kell majd dolgozni az új városvezetésnek a jövőben.

Barta Endre, a 4. választókörzetben induló jobbikos jelölt elmondta, az adósságcsapdába esett emberek megsegítésére ingyenes jogsegély irodát állítanának fel a jövőben, valamint a bankok elszámoltatása mellett átvizsgálnák a bírósági végrehajtó eddig tevékenységét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!