Hírek

2015.04.15. 14:45

Újra kinyit a pentelei kisposta

Dunaújváros – Minden jel szerint újra kinyit a penteleiek kispostája, mégpedig az eredeti, 119 év alatt megszokott helyén.

Körmendi Erzsébet

Hingyi Lászlót  meglepte a kedden tartott pentelei fórum résztvevőinek önkormányzatellenes megnyilvánulása. A rendezvény előtt telefonon beszélt a szervezőkkel, tájékoztatta őket a Magyar Postával folytatott tárgyalások állásáról, kérte, várják meg a döntést.

Fotó: Ady Géza

Hingyi László nehezményezi, hogy a szervezők elfelejtették a tőle hallottakat megosztani a fórumon résztvevőkkel. Holott, ha ezt megteszik, talán nem lett volna olyan paprikás a hangulat. A körzet önkormányzati képviselője számára annál is inkább érthetetlen a keddi fórumtámadás, mert ő köztudottan egyetért a pentelei kisposta fennmaradásáért harcolókkal, kezdetektől az ügy mellett állt, kiáll érte, a több mint 600 aláírást tartalmazó tiltakozó ívet közgyűlésen, nagy nyilvánosság előtt adta át a polgármesternek. Továbbá az önkormányzat vezetői a bezárás előtt jóval, már januárban elkezdték a tárgyalásokat a Magyar Posta Zrt. vezetőivel, hogy találjanak valamilyen közös megoldást az ügyben.

- Telefonon kerestek meg a fórum szervezői körülbelül egy hónapja, illetve napokkal ezelőtt. Minden alkalommal kértem, várjanak még egy kicsit, mert a tárgyalások nagyon előrehaladottak, és kivéve ha a hangulatkeltés a cél , akkor érdemes fórumot tartani, ha már tudunk mit mondani - vélekedik Hingyi László. Szükségtelen magyarázkodnia, hiszen sokat tett a pentelei posta fennmaradásáért, mégis érvel. Sorolja az elmúlt hónapok mérföldköveit. Ugyanis az önkormányzat vezetői helyiségeket is ajánlottak a Magyar Postának, csak maradjon a szolgáltatás a falurészen. Alternatívaként két helyszín került szóba (egyik sem kocsma melletti): a hídnál lévő régi kisbolt, vagy az eddigi kispostával szembeni egykori Videoton szervíz. A Magyar Posta válaszára vártak az önkormányzat vezetői még a múlt héten is, ezért kérték a szervezőket, halasszák el a fórumot, várják meg a döntést. Túl sok időt nem kellett volna várni. Ugyanis minden jel arra utal, hogy a kérdés szerda reggel eldőlt. Az írásos anyag jövő héten kerül a közgyűlés döntéselőkészítő bizottságai elé. Hingyi László elmondta lapunknak:

- Tárgyalásaink eredményeként a pentelei kisposta maradhat a 119 év alatt megszokott helyén, ám az eddiginél kisebb területen, és szűkített, nem teljes körű szolgáltatással.

 

Címkék#posta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!