Hírek

2015.05.01. 12:13

Születés Hete - Túrával zárt a programsorozat

Dunaújváros - Az elmúlt napokban színes és gazdag programcsokorral várt minden érdeklődőt a Születés Hete-sorozat.

Szabó Szabolcs

Nem kétséges, az Anyák napja az egyik legfontosabb és legszebb ünnepünk. Ehhez kapcsolódóan egy lelkes csapat idén immáron ötödik alkalommal szervezte meg a Születés Hete Fesztivál helyi rendezvénysorozatát, amely remek előadásokkal, bemutatókkal, tanácsadással várta a már családosokat és a családalapítás előtt állókat.

A vidám sorozat csütörtökön délelőtt a Mamamérföld túrával búcsúzott.

Zászlóvivők - Vancsura Anikó, Bilinszkiné Magyar Diána és Bilinszki Dániel tartja a Mamamérföld lobogóját
Fotó: Zsedrovits Enikő

„Az előző évek sikerein felbátorodott négy merész nő, úgy gondolta, hogy pár napra felbolygatja egy boldog eseményekben gazdag, sok információt átadó Születés Hete program sorozattal a városát. Boldoggá, örömtelivé, életvidámmá tegye a kikelet pompáiban tündöklő kis város lakosságát és a környéken élőket.” – olvassuk a szuleteshete.hu oldalán, annak is az országos fesztivállá lett rendezvény dunaújvárosi szeletét bemutató programcsomag felvezetőjében.

A beollózott idézettben említett négy kiváló hölgy (Antal Zsuzsanna, Kozma Bernadett, Riskó Csilla, Szabó Beáta Zsuzsanna) az idén tavasszal is gazdag programsorozatot állított össze a Születés Hete alkalmából. Az előadásokkal, bemutatókkal és tanácsadással tarkított eseménysor zárórendezvényén, csütörtökön Duna-parti batyus sétára várták a családokat. A Mile for Mothers, magyarítva Mamamérföld névre hallgató kezdeményezés Szlovákiából indult egy babakocsis Guinness rekord kísérlettel még anno 2004-ben. A napjainkban nemzetközi programmá nőtte ki magát. Könnyed gyalogos sétára invitálva a kismamákat, anyukákat, apukákat, nagymamákat és nagypapákat. Csütörtökön délelőtt egy maroknyi ám annál lelkesebb és vidámabb csapat vágott neki az immáron ötödik túrának a Barátság városrészben található nagyáruház szomszédságából. A Születés Hetes programsorozat a szervezők szándékai szerint jövő tavasszal ismét jelentkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!