Hírek

2013.08.28. 17:25

A szülőkkel együtt szépítik az iskolát

Nagykarácsony - A község önkormányzata továbbra is szívén viseli az iskola sorsát, mondja Scheier Zsolt polgármester.

Rankasz Brigitta

Nagykarácsony önkormányzata átadta az államnak a Vörösmarty Mihály Általános Iskolát, gondos gazdaként továbbra is segíti, figyeli működését. Scheier Zsolt azt mondja: az intézmény fenntartása lehetetlen lett volna a falu egyre szűkösebb költségvetése mellett.

- A testület azonban szívén viseli az iskola sorsát, hiszen a gyermekeiknek szeretnének minél jobb körülményeket teremteni - tette hozzá a polgármester.

Szülők, önkéntes mesterek és közmunkások dolgoztak az épületben a nyáron, tisztára festették, kijavították a folyosókat, tantermeket, felújították az épület mosdóját, ami nagyon elhanyagolt állapotban volt. Az iskola alapítványa bálok bevételéből ajánlott fel hatszázötvenezer forintot, a hivatal megszervezte a munkát. Így a koedukált mosdó helyett külön férfi, női részt alakítottak ki. Az anyagköltség és a munka értéke összesen közel kétmillió forintot tesz ki. A szakemberek már az utolsó simításokat végezték a hét elején, hogy a jövő hétfői évnyitóra elkészüljenek. Fontos a pénz, de egy közösségnek saját magáért is tenni kell ennek jó gyakorlatát láthatjuk Nagykarácsonyban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!