Hírek

2016.08.02. 18:55

A szúnyogok ellen

Nyolcadik hetébe lépett a központi finanszírozású országos szúnyoggyérítési program.

Dunaújvárosi Hírlap

Az elmúlt hét második felében megindult a korábbi számottevő mennyiségű csapadék miatt prognosztizált jelentős szúnyoginvázió. Az esős időszak következtében elsősorban úgynevezett kisvíz típusú tenyészőhelyek keletkeztek, ezek elszórtan és jellemzően nehezen megközelíthető helyeken alakultak ki (települési csatornák, pocsolyák, zárt lombozat alatti erdei vízgyülemek, stb.), így ezekben a szervezett lárvagyérítést nem lehet végrehajtani. A következő egy-két hétben számítani kell a szúnyogok tömeges kelésére - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Augusztus elseje és hetedike között légi kémiai módszerrel hetvenezer hektáron, földi kémiai kezeléssel pedig több mint negyvenötezer hektáron ritkítják majd a vérszívókat - ha az időjárás engedi. Augusztus 4-én és 5-én Dunaújváros területén 1000 hektáron légi, 500 hektáron földi beavatkozás lesz.

Augusztus 3-án és 4-én a térségben Dunaföldvár, Adony, Baracs, Kisapostag, Kulcs, Rácalmás, Iváncsa, Tass, Dunavecse, Szalkszentmárton településeken is gyérítenek a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!