Hírek

2017.06.22. 19:05

A tanév legjobbjait jutalmazták Dunaújvárosban

DUNAÚJVÁROS A nyári tanszünet miatt egy hete már szabadlábon vannak a diákok, akiknek tegnap még volt egy ünnepélyes kötelezettségük a tanévzáró ünnepségen.

Szabó Szabolcs

Lapunk munkatársai két tanévzáró ünnepségre látogattak el. A Vasvári iskola igazgatónője, Kovács Erzsébet, a DH-nak elmondta, összeségében pozitívan értékelhető az idei tanév, hiszen számos diák ért el országos vagy nemzetközi szinten is kimagasló eredményt.

- Örömteli, hogy a csütörtöki tanévzáró ünnepségen több mint 200 dicsérő oklevelet adhattam át. Több diákunk és kiérdemelte a Jó tanuló, jó sportoló címet, emellett lett 45 diákunk, akik kitűnő bizonyítványt vihettek haza a tanév végén. Úgy vélem, az iskola pedagógiai munkájában is sikerül előrébb lépnünk, ezt bizonyítja, hogy országos versenyeken is jól teljesítettek a vasvárisok.

A gratulációkból és a köszöntésekből a Petőfi Sándor iskolában sem volt hiány. A hagyományos tanévzáró ünnepségen itt is a kiváló eredményeket elért diákokat köszöntötte az iskola vezetése.

Az oktatásügyhöz kapcsolódó hír, hogy Palkovics László államtitkár korábban elmondta, hogy köszönet és megbecsülés illeti a pedagógusokat. Kifejtette: a 120 milliárd forintos pluszforrásból jelentős hányad jut a felsőoktatásra, mintegy 15 milliárdot fordítanak például az egyetemi kutatásokra. A tanári életpályamodellből adódó 3,5 százalékos illetménynövelésre 45 milliárd forintot biztosítanak. Így kismértékben meg is haladja majd a pedagógusok fizetése a diplomás átlagbér 80 százalékát, az OECD országok gyakorlatának és a kormány 2013-as célkitűzésének megfelelően - ismertette az államtitkár. A 2017/2018-as tanév szeptember 1-jével kezdődik az általános és középfokú oktatási intézményekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!