Hírek

2012.11.30. 17:01

A társasági adóra alapozzák a műfüves pályákat

Bánki Erik Európa parlamenti képviselő látogatott Dunaújvárosba a Fidesz - MPSZ országjáró rendezvénysorozata kertében.

Bánki Erik elmondta: ismeri Dunaújvárost és szerinte látható jelei vannak annak a fejlődésnek, ami az elmúlt években elindult a helyi önkormányzati vezetők, a civilek, a cégek  és  az országgyűlési képviselők együttműködésének köszönhetően. Legnagyobb a kórházfejlesztés, amely a csőd széléről mentette meg az intézményt és hosszú távon biztosítja a szolgáltatás színvonalát.



Bánki Erik közeli fejlesztésként hozta szóba a városközpont modernizációját, a Római körút szociális városrehabilitációját, és a kórházzal együtt hétmilliárdos csomaghoz hozzátette az önkormányzat nyolcmilliárd forintnyi adósságának rendezését, és  hárommilliárdot említett, amiből befejezhető a stadion. 

Az  EU-parlamenti képviselő friss híre volt az a 350 millió forint, amiből műfüves pályákat építhet a város. Dr. Dorkota Lajos, kormánymegbízott - a sajtótájékoztató házigazdája - visszautalt  a Hankook és a kormány keddi megállapodására, ugyanis a Vidám Parkba tervezett pályák alapja a társasági adó, amit a Hankook a dunaújvárosi sport céljaira ajánl fel  ez is része volt a kormánnyal kötött szerződésnek. A járási hivatalok kialakítása jól halad,  jövőre a kormányablakot áthelyezik  a városháza földszintjére,  egy helyen intézheti az ember a közigazgatási ügyeket.

Cserna Gábor polgármester oktatási kérdésekkel folytatta a felsorolást: a DF megtartja önállóságát, de meg kell vizsgálni új szakok indításának lehetőségét, a meglévők létjogosultságát és a PPP-programot. Ezúttal is felmerült a javaslat, hogy a PPP-vel létrehozott és most üresen álló főiskolai szárnyba átköltöztethetnék a Bánkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!