Hírek

2015.03.04. 18:35

A tavasz pár napot még várat magára

Dunaújváros - Az elkövetkező napokban, különösen reggel elkel még a meleg ruha, hiszen fagyokra, valamint erős, viharos szélre is készülni kell.

Gallai Péter

Ma egy ciklon közelíti meg az országot, ami a legfrissebb előrejelzések szerint hazánktól délre, délkeletre vonul majd, így csapadékmezeje éppen csak érinti a déli, délkeleti tájakat. Az eső mellett a Mecsekben például hó is eshet, másutt maximum havaseső.

Domboróczky Gáspár sétál négylábú társával, bízzunk benne, hogy kutyahidegre már nem kell számítani
Fotó: Ady Géza

Mivel ma továbbra is kettősfronti hatás érvényesül térségünkben, a hideg- és a melegfrontra érzékenyeknél is felléphetnek kellemetlen tünetek, délen intenzívebben, északon valamivel mérsékeltebben jelentkeznek a panaszok. Például gyakori lehet a fejfájás, amit a többfelé erős szél is fokozhat. A tartós fejfájás sokszor elviselhetetlen, ráadásul javulásra még pár napig nem is számíthatnak az érintettek. Az ízületi bántalmak sem szűnnek, a kopott és a gyulladt ízületek is sajoghatnak egész nap. Viszont a frontoknak köszönhetően kitisztult a levegő, ez igaz a pollenekre és a légszennyező anyagokra is – tájékoztat a Meteo Klinika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!