Hírek

2017.05.03. 16:45

Versenybe szálltak a fodrásznak, körmösnek, kozmetikusnak tanuló diákok

Nagy volt a sürgés-forgás tegnap a Lorántffy iskola tornatermében, ahol szépségszalonra emlékeztető hangulat fogadott bennünket.

Lehoczkyné Tóvizi Ilonától, a rendezvény főszervezőjétől megtudtuk, hogy három szépészeti területen mérték össze tudásukat a tanulók: fodrászatban, kézápolásban - aminek szerves része a körömfestés -, valamint kozmetikában. Az utóbbi szakágért felelős Szentpáli Elvira Zita elmondta, hogy a modellek arcának egyharmad részét boríthatja csak smink, hiszen az ennél nagyobb bőrfelület sminkelése már testfestésnek számít.

A fodrászoknak sem volt könnyű dolguk, hiszen a Marcell vízhullám mellett fonással készített utcai frizura, illetve alkalmi fonással készített fantázia konty készítése volt a feladat. Az ő szakmai felelősük, Pribitekné Pirgi Bernadett néhány nagyon ötletes, kiemelkedően kreatív frizurára hívta fel a figyelmünket. És a körmösök munkáját felügyelő Forster Jánosné is arról számolt be, hogy kiválóan megoldották a versenyzők a feladatot, aminek lényege minden szépészeti művelet esetében az volt, hogy tavaszi ragyogást kölcsönözzenek modelljüknek. Ezenkívül még egy szempontot vett figyelembe a zsűri: az összhatást! A verseny végén nemcsak a dobogósokat, hanem minden résztvevőt ajándékcsomaggal díjazták. AKA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!