Hírek

2017.03.19. 18:21

A tavasz uralta a hetet - programok, rendezvények az elmúlt héten

Dunaújváros - Ezúttal is a tavasz uralta a hét városi eseményeit: duatlon verseny, forradalmi ünnep, színi verseny...

Pekarek János

Hétfő: - Tavaszköszöntő dunaújvárosi duatlont rendeztek vasárnap a városban a sportág nagymenőinek és lelkes amatőröknek a részvételével, a helyi önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Dunaújvárosi Triatlon SE szervezésében. Négy kategóriában összesen több mint százötven versenyző állt rajthoz az alsó Duna-parton, a futás és a kerékpározás nem éppen könnyű kombinációját teljesítve.

Dubai Péter főrendező az Ádámok és Évák sorsolásán

Kedd: - Fáklyás felvonulással idézték a múltat a Rudas iskola diákjai, akik a hősökre emlékeztek az 1848-as forradalom évfordulójának előestéjén. Iskolájuktól a forradalom emlékművéhez vonultak fáklyáikkal, és megemlékeztek arról a 237 kardforgatóról is, akiket akkor Pentele állított ki. Köztük volt Rosti Pál, Károlyi huszárhadnagya és Szórád Márton is.

Csütörtök: - A városban és a térségben is emelt fővel tisztelegtek a ’48-as hősök előtt. „Együtt tanultuk meg, hogy ha nem fogunk össze, ha nincs erős kormányunk és nemzeti törvényhozásunk, ha nem állunk a sarkunkra és nem vesszük kezünkbe sorsunk irányítását, akkor minden munka és helytállás hiábavaló”, mondta Cserna Gábor polgármester a városi ünnepségen.

Péntek: - Az iskolák képviselőinek jelenlétében sorsolták ki az Ádámok és Évák Ünnepe című program jelenetbeosztását a Bartókban.

Szombat: - Örülhetnek az autósok: nagyszabású útfelújítás kezdődik a városban. A többi között felújítják a Dózsa György út két, jobb oldali sávját az erdei tornapályától a körforgóig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!