Hírek

2013.03.25. 19:43

A Tehetség(ek) Napja Dunaújvárosban

Dunaújváros - Általános és középiskolások mutatták meg tudásukat a Tehetség Napja című fesztiválon - amit a rossz idő sem tudott elrontani. Sok tehetségünk van!

Pekarek János

Bartók Béla születésnapját (a 132-et) hogyan is lehetne méltóbb módon megünnepelni, mint ifjú tehetségek bemutatkozásával?

Ezt gondolták a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségében - és jól gondolták! A Tehetség Napja elnevezésű országos akciósorozatból pedig a dunaújvárosi tankerület iskolái sem maradhattak ki.

A városi és városkörnyéki iskolák énekkarosainak  összkara  Kurucz Gergely karnagy vezényletével adta elő a Viva, viva la musica című dalt (Fotó: Lázár Zsolt)

Bár az erős havazás miatt a városkörnyék iskolái bölcsen a távolmaradás mellett döntöttek (kivéve a rendező mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolát: ők nem tehettek másként), s a rossz idő miatt elmaradt a Városháza téri aszfaltrajz-verseny is, ám  a Dózsa Mozi Centrumban délután egy órától megtartották a koncert- és táncbemutatót, amit este fél hatkor a Sándor Frigyes Zeneiskolában hallgatói koncert követett.

A résztvevő iskolák (a már említetteken kívül): Móricz Zsigmond, Vasvári Pál, Dózsa György, Gárdonyi Géza Általános Iskolák illetve tagiskolák, a Széchenyi gimnázium, a Rudas, a Bánki Donát és a  Lorántffy Zsuzsanna középiskola,  a Wesley-Da Capo Alapfokú művészeti iskola.

A Tehetség Napja a mozi nagytermében egy pazar összkari fellépéssel kezdődött: a  résztvevők  közösen énekelték el a Viva, viva la musica című dalt! (Vezényelt Kurucz Gergely karnagy.)

A műsorban ezután kiváló énekes és táncos produkciók következtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!