Hírek

2014.01.22. 18:00

A röplabdázó, Gebhardt Norbert lett a legjobb

Dunaújváros - Hagyományteremtő szándékkal szerdán azokat az általános és középiskolás diákokat köszöntette Cserna Gábor polgármester, akik a kultúra, a tudományok, vagy a sport terén jeleskedtek.

Gallai Péter

Az egyik helyi internetes portál indított szavazást decemberben, amelyben a hónap diákja és iskolája címért lehetett versengeni. A jelölt általános és középiskolás fiatalok, illetve iskolai csapatok a kultúra, a tudomány és a sport területén jeleskedtek.

Szerdán Cserna Gábor a polgármesteri tárgyalóban fogadta a diákokat, tanáraikat.

- Nem lehet, és nem is szabad különbséget tenni a teljesítmények között, vagy összehasonlítani azokat, hiszen a maga műfajában mindenki értéket teremtett. Ezzel együtt példát is mutatott a többieknek, valamint intézménye és a város hírét öregbítette - fogalmazott köszöntőjében Cserna Gábor, mielőtt átadta az okleveleket.

Cserna Gábor (b) polgármester a kis ünnepségen megjelent diákoknak adta át az elismeréseket (Fotó: Ady Géza)

A jók között a legjobb a röplabdás Gebhardt Norbert lett, aki a Hild iskola tanulója és az év utánpótlás fiú játékosának is megválasztották. Számára, illetve Kolics Gábor igazgatónak Szemenyei István, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezetője adta át a fődíjat, első támogatóként ők csatlakoztak a kezdeményezéshez. Norbert sportfelszerelést vehetett át, az iskola pedig vásárlási utalvánnyal gazdagodott. A tehetségek felismerése a legfontosabb, legyen szó bármilyen területről tette hozzá az ügyeveztő.

Elismerést vett még át a polgármestertől: az Arany iskola labdarúgó csapata, akik a IV. DPASE-Hild Kupán második helyet szereztek. Klujber Katrin (Szilágyi), a serdülő kézilabda válogatott tagja. A Dózsa György Általános Iskola 3. és 4. osztályos tanulóiból álló kórus. Jakubik Beatrix (Gárdonyi), 2. osztályos tanuló, a városi olvasási verseny nyertese. Vida Zoltán (Rudas) 11. osztályos diák, akik az Országos Földtudományi Diákkonferencián első helyezett lett. Gida Csoboka klarinétos növendék (Sándor Frigyes iskola), az Erzsébet Talentum1 Program résztvevője. 12 ezer táborozó közül bekerült a legjobb száz közé. A Széchenyi gimnázium két csapata a Nyírő József irodalmi és műveltségi vetélkedő döntőjébe jutott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!