Hírek

2014.12.08. 18:15

Téli Alma Napok: a Mikulás is csatlakozott a programhoz

Nagykarácsony - A Téli Alma Napok országos program advent első vasárnapján Nagykarácsonyból indult útjára az Almát minden Mikulás-csomagba akcióval.

Körmendi Erzsébet

Az alma napok programsorozata év végéig tart, és különleges kóstolókkal és kisfilmpályázattal népszerűsítik az alma fogyasztását.

Tizenkétezer Mikulás-csomagba már biztosan kerül alma. A Téli Alma Napok szervezői bíznak benne, hogy sokan követik a nagykarácsonyi Mikulás példáját, és gondoskodnak róla, hogy az édességek mellé, egy-egy szem magyar alma is kerüljön a gyerekeknek szánt ajándékcsomagba. A helyszínen szétosztott almákat percek alatt elkapkodták a gyerekek.

A Magyar Mikulás gyönyörű almát ajándékozott a készletéből Buda Gábornak, az Alma Zenekar énekesének Nagykarácsonyban. A háttérben balról Tibenszky Moni Liza

A Téli Alma Napok elsődleges célja, hogy ráirányítsa a fiatalabb, 14-24 éves korosztály, valamint a felnőtt lakosság figyelmét az alma fogyasztásának fontosságára és megismertesse velük annak jótékony hatásait. A program a fiatalok mellett, a családok étkezési szokásait döntően befolyásoló családanyákat is szeretné elérni. A karácsonyi készülődés időszakában országszerte több mint 200 helyszínen különleges kóstolókkal, almából készült finomságokkal várják az érdeklődőket. A legnagyobb érdeklődésre vélhetően az alma tematikájú programokkal készülő Mikulásfalván, valamint a Mikulásgyárnál felállított standoknál lehet majd számítani: a két helyszínen összesen 25 ezer csomag szeletelt almát osztanak ki a szervezők. A nagykarácsonyi együttműködés eredményeként nemcsak a csomagokba kerül alma: a Mikulásgyárba érkező adományok közé is becsempésznek egy nagyobb mennyiséget, így a rászoruló családokhoz is eljut a vitaminban gazdag, értékes hatóanyagokat tartalmazó gyümölcs. A szervezők remélik, a programsorozat hatására sokan döntenek majd úgy, hogy a korábbinál több almát használnak, fogyasztanak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!