Hírek

2015.03.27. 16:34

A terepasztal lovagjai - vasútmodell kiállítás a KMI-ben

Dunaújváros - Alkalmi vasútállomásként is üzemel a hétvégén a Kortárs Művészeti Intézet. Terepasztalon az igazság.

Szabó Szabolcs

- Még gyermekkoromban sem akartam soha vasutas vagy mozdonyvezető lenni. Ha jól emlékszem, leginkább arról álmodtam, hogy berepülő pilóta leszek, ez viszont nem jött össze - említi Tasnádi Gyula, a vasárnap este 18 óráig, a Kortárs Művészeti Intézetben megtalálható vasútmodell kiállítás szervező-mindenese, aki már pénteken délelőtt fogadta a terepasztalra épített tüneményes univerzumokat ostromló gyermekhadakat.

A TnT Vasútmodell Baráti Társaság jóvoltából számos, országos tekintetben is egyedülálló kínálattal csábítja az érdeklődőket.

Először látható például a klub amerikai modulrendszere, amely két éven át készült, a terepasztalon zakatolnak a jellegzetes vonatok, ahogy áthaladnak a sziklás hágókon és egy igazi amerikai kisvároson. A német tematikájú terepasztalon pedig több mint húsz méteren át kígyóznak a személy és tehervonatok.

A modellvasút csodálatos világa - képünkön Szász Anna, Göncz Boglárka, Teke Szabolcs, Pillmann Gréta és Heidum Farkas a Mesevár óvoda gyerkőcei a vasárnap délutánig látható vasútmodell kiállítás nyitónapján

A TnT Vasútmodell Baráti Társaságról érdemes elmondani, hogy a jelenleg öt aktív tagot felvonultató egyesület 2006-ban alakult. Évente átlagban 7-9 kiállításon mutatják be kincseiket a szélesebb közvéleménynek.

- Célunk, hogy a vasútmodellezés játékos oldalát mutassuk meg az érdeklődőknek. Egy-egy ilyen bemutató számunkra is hatalmas élmény, hiszen csak ritkán adódig alkalom, hogy egészében lássuk húsz méter hosszú terep-asztalunkat, amelyet hosszú évek kemény munkájával építettünk fel - teszi hozzá a civilben bevásárló központot igazgató Tasnádi Gyula, aki a kiállítás egyik büszkeségére is felhívta a figyelmet:

- A városi közlekedés kedvelőinek mindenképpen érdemes lesz megnézniük a villamos terepasztalunkat, ahol sűrű városi környezetben haladnak a villamosok. A legkisebbeket pedig favonatos játszóház várja, de van a gyermekek által irányítható terepasztal is.

Péntek délelőtti vizitünk után azzal a tapasztalattal távozhattunk, hogy a valóban látványos és számos kisebb-nagyobb csodát rejtő vasútmodell kiállítás szinte magába szippantja a látogatókat. Ha pedig kedvet kapnánk megépíteni saját terepasztalunkat, az induláshoz szükséges tanácsokért is ostromolhatjuk a kiállítókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!